Logo Flevoland
Ontwerp Noodverordening wind ter inzage, Flevoland

Gedeputeerde staten van Flevoland maken bekend dat het ontwerp van de Noodverordening wind vanaf 25 november 2014 tot en met 22 december 2014 ter inzage ligt. Gedurende deze periode kan een ieder schriftelijk of langs elektronische weg opmerkingen over het ontwerp van de verordening ter kennis van provinciale staten brengen.

Provinciale staten hebben op 19 november 2014 ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerp van de Noodverordening wind.

De verordening heeft betrekking op het grondgebied van de provincie Flevoland.

De Noodverordening wind heeft als doel de plaatsing van nieuwe windmolens tegen te gaan die niet voldoen aan het beleid voor opschalen en saneren van windmolens.

De verordening bevat een instructie aan gemeenten om de bestemmingsplannen zodanig aan te passen dat nieuwe windmolens niet zijn toegestaan. Daarnaast bevat de verordening beschermingsregels die gelden zolang die instructie nog niet in de bestemmingsplannen is vertaald. Met die regels wordt voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van het beleid voor opschalen en saneren van windmolens. Het gaat daarbij om een verbod om bestaand gebruik te wijzigen, een vereiste van een omgevingsvergunning voor werken geen bouwwerken zijnde en een toetsingskader voor bouwen.

Daarnaast bepaalt de verordening dat voor nieuwe windmolens alleen omgevingsvergunningen voor bepaalde termijn mogen worden afgegeven.

Het ontwerp van de Noodverordening wind ligt vanaf 25 november 2014 tot en met 22 december 2014 ter inzage in het provinciehuis Flevoland te Lelystad en de gemeentehuizen van Almere, Dronten, Lelystad, Noordoordpolder, Urk en Zeewolde. De stukken kunnen op het provinciehuis en de gemeentehuizen tijdens kantooruren worden ingezien.

Het ontwerp van de Noodverordening wind is tevens te raadplegen op de website van de provincie Flevoland: http://provincie.flevoland.nl, ‘stukken ter inzage’ en op ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.9924.PVwind-ON01.

Gedurende de periode van 25 november tot en met 22 december 2014 kan iedereen opmerkingen ter kennis van provinciale staten brengen. U kunt deze schriftelijk zenden aan: provinciale staten van Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad, onder vermelding van “Ontwerp Noodverordening wind”. U kunt deze ook per e-mail zenden aan info@flevoland.nl onder vermelding van “Ontwerp Noodverordening wind” en voorzien van datum, naam, postadres en woonplaats.

De ontvangen opmerkingen worden verzameld en van een antwoord voorzien in een “antwoordnota”. De antwoordnota wordt over de post toegezonden aan degenen die opmerkingen hebben gemaakt.

Als u nadere informatie over de stukken wenst, kunt u contact opnemen met de provincie Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad, tel. 0320-265207.

Naar boven