Logo Berkelland
Ontwerpbestemmingsplan Eibergen, Grotestraat 30 en Openluchttheater 2014, Berkelland

Voor de omgeving Grotestraat 30 met Openluchttheater in Eibergen geldt het bestemmingsplan “Eibergen, Centrum 2011”. Volgens dit bestemmingsplan mag het gebied gebruikt worden voor diverse bestemmingen (Groen, Kantoor, Verkeer – verblijfsgebied, enkele maatschappelijke bestemmingen en enkele archeologische dubbelbestemmingen).

De gemeente is van plan om dit te veranderen. Door een herziening van voornoemd bestemmingsplan wordt het mogelijk om in het kader van Beleef de Berkel III de weg om villa Smits aan te passen en te voorzien van parkeerplaatsen. De parkeerplaats achter het voormalige gemeentehuis vervalt en wordt bestemd tot Groen. Het openluchttheater krijgt aangepaste bouwvlakken in verband met uitbreidingswensen.

Hiervoor heeft de gemeente een ontwerpbestemmingsplan “Eibergen, Grotestraat 30 en Openluchttheater 2014” gemaakt.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 26 november 2014 tot en met 6 januari 2015 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPEBG20140004-0010.

Zienswijze

Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer J.M.G. Lammers of de heer G.F.M. ter Beke van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoon 0545 – 250 250.

U kunt later alleen beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan als u op tijd zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven