Logo Zeevang
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Hobrede 35 2014’, Zeevang

Burgemeester en wethouders van Zeevang maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Hobrede 35 2014’ (planidentificatie ‘NL.IMRO.0478.BPHobrede352014-VG01’) op 11 november 2014 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘Hobrede 35 2014’ voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van vier woningen. Het plangebied betreft een deel van het perceel Hobrede 35 te Hobrede. De bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebrachte wijzigingen hebben uitsluitend betrekking op enkele onderdelen van de plantoelichting, mede naar aanleiding van de door de provincie verleende ontheffing van de PRV. De planverbeelding en de planregels zijn ongewijzigd vastgesteld. De wijzigingen in de plantoelichting betreffen:

  • a. Artikel 24, lid a, b en d, (onderdeel van paragraaf 3.2 Provinciaal Beleid) wordt vóór de conclusie aangevuld met de volgende passage:

    Doordat een deel van het plangebied valt binnen de aanduiding Bufferzone kan verdere “verstedelijking” uitsluitend mogelijk worden gemaakt indien er aan de afwijkingsregels wordt voldaan. Indien niet wordt voldaan aan de afwijkingsregels kan door middel van de z.g. “Hardheidsclausule (artikel 34)” van de verordening een ontheffingsprocedure in gang worden gezet.

  • b. Artikel 6.2.5 Zienswijze ex art. 3.8 Wro (onderdeel van paragraaf 6.2 Maatschappelijke haalbaarheid) wordt aangevuld met de volgende passage:

    Op 10 juli 2014 is een zienswijze van de provincie Noord-Holland ontvangen waarbij de volgende provinciale belangen (samengevat) kenbaar worden gemaakt:

    • Het plan dient in overeenstemming te zijn met de meest recente versie van de verordening (PRV);)

    • In tegenstelling tot datgene wat in het plan staat valt een deel van het plan niet binnen BBG;

    • Het plan valt sinds de vaststelling van de nieuwe PRV (3 februari 2014) in het z.g. bufferzongebied waarbij uitsluitend verstedelijking kan worden toegestaan indien voldaan wordt aan de afwijkingsregels. Omdat daar niet aan wordt voldaan, is er strijdigheid met artikel 24 van de verordening. Ontheffing van de verordening is mogelijk op basis van de z.g. Hardheidsclausule (artikel 34 van de verordening).

      Het plan is inmiddels aangepast aan de meest recente versie van de verordening en een ontheffingsprocedure is doorlopen. De ontheffing is ontvangen bij brief van 5 november 2014.

Voor het overige blijft het bestemmingsplan ongewijzigd. Voor het plan wordt geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 Wro vastgesteld.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 21 november 2014 gedurende 6 weken ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 24 te Oosthuizen. Het plan kan worden ingezien gedurende openingstijden (maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en op woensdag van 16.00 – 19.00 uur) en daarbuiten op telefonische afspraak. Voor het inzien van de stukken kunt u zich melden bij het Klantcontactcentrum.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Hobrede 35 2014’ is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente (www.zeevang.nl onder ‘Actueel, bestemmingsplannen’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Hobrede 35 2014’ kan beroep worden ingesteld tijdens de termijn van ter inzage legging bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht;

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan – als onverwijlde spoed dat gelet op betrokken belangen vereist – een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel aan het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Zeevang, H.C.P. van Duivenvoorde, secretaris.

H.C. Heerschop, burgemeester.

Naar boven