Logo Gelderland
Inpassingsplan Kanaalzone Traverse Dieren, Gelderland

Provinciale Staten van de provincie Gelderland hebben op 12 november 2014 het inpassingsplan Kanaalzone Traverse Dieren vastgesteld. Ten opzichte van het eerder ter visie gelegde ontwerp is het plan niet gewijzigd.

Inhoud en aanleiding inpassingsplan

Voor het deelgebied Kanaalzone worden de ruimtelijke reservering, de bestemmingen en de planregels opnieuw vastgelegd. Hiermee wordt onder meer een spooronderdoorgang op de Burgemeester Willemsestraat (N786) mogelijk, als onderdeel van Traverse Dieren. Het plangebied loopt globaal vanaf de kruising van de N348 (Burgemeester de Bruinstraat) met de N786 (Burgemeester Willemsestraat), tot en met de kruising van de N786 met de Spankerenseweg. Dit gedeelte was eerder opgenomen in het inpassingsplan Traverse Dieren dat Provinciale Staten van Gelderland op 26 juni 2013 hebben vastgesteld. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 14 februari 2014 dit besluit vernietigd voor zover het de Kanaalzone betreft. Naar aanleiding van deze uitspraak vervalt in het nu vastgestelde plan de woonbestemming op de percelen Burgemeester Willemsestraat 2 tot en met 6. Ook is een nieuwe afweging gemaakt van de eerdere bezwaren van ondernemers aan de Rinaldostraat. Het bedrijventerrein dat daar ligt krijgt een ontsluiting op de N786 via een ongelijkvloerse kruising langs het spoor en een parallelweg langs het Apeldoorns Kanaal. Deze parallelweg sluit weer aan op de Kattenberg. Als gevolg van dit wegontwerp vervalt ook de woning Kattenberg 33. De resterende woningen krijgen geluidsschermen. Verder komt er een ontsluiting van dit woongebied voor langzaam verkeer.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het inpassingsplan Kanaalzone Traverse Dieren ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 25 november 2014 tot en met 6 januari 2015 ter inzage:

  • bij de provincie Gelderland, in het informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur.

  • bij de gemeente Rheden, bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het Gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg, van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 15.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur;

  • bij het Gemeentelijk Servicecentrum Dieren, Ericaplein 5A, 6951 CN Dieren, op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur.

Let op: in verband met de feestdagen kunnen gewijzigde openingstijden van toepassing zijn.

U kunt de stukken ook inzien en downloaden via de website www.gelderland.nl/traversedieren

Daarnaast kunt u het inpassingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Als planID nummer dient u NL.IMRO.9925.IPKanaalzoneTD-VST1 in te voeren.

Wanneer en hoe kunt u beroep instellen?

Met ingang van 26 november 2014 kan gedurende zes weken, dus tot en met 6 januari 2015, beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die een zienswijze hebben kenbaar gemaakt bij Provinciale Staten naar aanleiding van het eerder gepubliceerde ontwerp inpassingsplan Kanaalzone Traverse Dieren;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze bij Provinciale Staten in te dienen.

Overige belanghebbenden, die geen zienswijzen hebben ingediend, kunnen beroep aantekenen tegen alle wijzigingen in het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerp inpassingsplan. In dit geval is van dergelijke wijzigingen geen sprake.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het inpassingsplan treedt in werking na afloop van de hiervoor genoemde termijn voor het indienen van beroep. Binnen deze termijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort tot dat op het verzoek is beslist.

Voor het behandelen van het beroepschrift en voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de Raad van State, telefoonnummer (070) 426 44 26.

Toepassing Crisis- en herstelwet

Op het besluit van Provinciale Staten is afdeling 2 (Procedures) van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor wat betreft het indienen van een beroepschrift betekent dit dat:

  • a. de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • b. de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

De Wro (Wet ruimtelijke ordening) bepaalt dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak doet binnen twaalf maanden na afloop van de beroepstermijn. De beslistermijn wordt in dit geval door de Crisis- en herstelwet ingekort tot zes maanden.

Meer informatie

Voor verdere informatie over de procedure kunt u terecht bij de secretaris projectorganisatie Traverse Dieren, de heer Van de Wouw, via telefoonnummer 026 – 359 84 91.

Zaaknummer 2008-004398

Arnhem, 25 november 2014

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven