Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Instellen individuele gehandicaptenparkeerplaats Keurmeesterstraat thv 5 Pijnacker
Logo Pijnacker-Nootdorp
14INT09858
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.
Van toepassing zijnde wetsartikelen
Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 is het nemen van een verkeersbesluit verplicht bij het nemen van verkeersmaatregelen, voor zover daardoor een ge- of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;indien de maatregelen op of aan de weg, wijzigen van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.
Gevolgde procedure
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de korpchef van de regiopolitie Haaglanden, in deze vertegenwoordig door de bureauchef van het bureau Pijnacker-Nootdorp, en heeft de korpchef geadviseerd.
Doelstelling(en) van dit besluit
het verzekeren van de veiligheid op de weg;
het beschermen van weggebruikers en passagiers;
het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;
het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;
het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer;
het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Overwegende dat:
er een aanvraag is gedaan voor de aanleg van een individuele gehandicaptenparkeerplaats;
aanvrager daarvoor in aanmerking komt indien:
uit het geneeskundig onderzoek als bedoeld in de Regeling gehandicaptenparkeerkaart een loopafstand van minder dan 100 meter blijkt;
er naar het oordeel van de gemeente te weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn binnen deze loopafstand;
men niet op eigen terrein kan parkeren;
aanvrager beschikt over een gehandicaptenparkeerkaart welke nog tenminste 6 maanden geldig is;
de aanvrager beschikt over een geldige gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders;
daarmee tevens aangetoond is dat de aanvrager - met de gebruikelijke loophulpmiddelen - in redelijkheid niet in staat is zelfstandig een afstand van meer dan 100 meter aan een stuk te voet te overbruggen;
uit onderzoek blijkt dat er op het door aanvrager aangegeven tijdstip onvoldoende vrije parkeerplaatsen zijn;
de aanleg van een individuele gehandicaptenparkeerplaats geen nadelige gevolgen of effecten heeft voor of op de doelstellingen van dit verkeersbesluit.
BESLUIT
  • 1.
    tot het instellen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats op de Keurmeesterstraat  ter hoogte van huisnummer 5 in Pijnacker.
  • 2.
    de gehandicaptenparkeerplaats aan te duiden door de plaatsing van bord E6 conform bijlage I van het RVV’90 met daar aan bevestigd een onderbord met  kenteken.
  • 3.
    in het parkeervak een wit kruis en een invalidenparkeertegel aan te brengen.
Pijnacker 13 november 2014

Het college van Pijnacker-Nootdorp

Namens deze,

C.D.N de Leeuw den Bouter

hoofd afdeling Beheer Openbare Ruimte

Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Tegen dit besluit kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bij ons bezwaar maken. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt 6 weken en vangt aan met ingang van de dag na die, waarop het besluit bekend is gemaakt. U wordt verzocht op uw brief het woord “Bezwaarschrift” te vermelden.
Nadat tegen een besluit een bezwaar is ingediend, kunt u de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Den Haag vragen een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet tijdens de bezwaarprocedure worden gedaan. Het adres van de rechtbank is Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, telefoonnummer (070) 381 3131.
 
Naar boven