VERKEERSBESLUIT TOT HET RESERVEREN VAN EEN INDIVIDUELE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS AAN DE TOLLENSTRAAT TE HOOGEZAND (Zaaknummer 2014016148)
Logo Hoogezand-Sappemeer
Bevoegdheidsgrondslag en in acht te nemen wettelijke bepalingen
Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogezand-Sappemeer zijn op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd om verkeersbesluiten te nemen voor zover zij betreffen het verkeer op andere wegen dan die onder beheer van het Rijk, een provincie of een waterschap.
Burgemeester en wethouders hebben met ingang van 1 januari 2014 het nemen van verkeersbesluiten, waaronder het reserveren van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen, gemandateerd aan de directeur van de Werkmaatschappij Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR) en ondergemandateerd aan de manager bedrijfsbureau IBOR en de betreffende teamleiders IBOR.
Als manager bedrijfsbureau IBOR neem ik dit besluit met inachtneming van de artikelen 2, 15, 16 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994, de artikelen 8, 12, 14, 21, 24 en 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en de voor bord E6 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 geldende Uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens.
Aan vraag
De heer ................, Tollenstraat 5, 9602 AW Hoogezand, heeft op 20 augustus 2014 schriftelijk verzocht om een gehandicaptenparkeerplaats te reserveren nabij zijn woning.
Advies politie eenheid Noord-Nederland
Namens de korpschef van de Politie Eenheid Noord-Nederland (bij brief van 21 oktober 2014 met kenmerk N14.040020 en ingekomen op 23 oktober 2014) heeft positief geadviseerd over het verzoek van aanvrager.
Motivering
De Tollenstraat is een voor het openbaar verkeer openstaande weg als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994 en in beheer bij de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Het besluit strekt tot het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. Voor de Tollenstraat is éénrichtingsverkeer ingesteld voor bestuurders. Gelet op de beschikbare parkeerruimte in de Tollenstraat is het gebruikelijk dat aan één zijde van de rijbaan wordt geparkeerd. Dit is aan de zijde van de even huisnummers.
Houders van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders kunnen in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerplaats bij hun woning, mits er bij de woning geen parkeergelegenheid op eigen terrein is of gecreëerd kan worden.
Aanvrager heeft een gehandicaptenparkeerkaart voor een bestuurder met kaartnummer ............. Bij zijn woning is geen parkeergelegenheid op eigen terrein en die gelegenheid kan daar ook niet gecreëerd worden. Door het gebruik van de parkeergelegenheid nabij zijn woning door anderen zal aanvrager regelmatig zijn motorvoertuig met kenteken ........ op een te grote afstand van zijn woning moeten parkeren. Deze afstand kan hij als gevolg van zijn handicap redelijkerwijs niet te voet afleggen. Na het reserveren van de gewenste gehandicaptenparkeerplaats blijft in de omgeving voldoende normale parkeerruimte over.
Besluit
Voor de heer ............, Tollenstraat 5, 9602 AW Hoogezand, wordt een individuele gehandicaptenparkeerplaats nabij zijn woning gereserveerd en daarvoor wordt op de Tollenstraat tegenover de woning een parkeervak aangegeven en een bord E6 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 geplaatst met een onderbord met het kenteken ......... van zijn motorvoertuig.
Slochteren, 3 november 2014
Namens burgemeester en wethouders van Hoogezand-Sappemeer,
Jan Drent
Manager bedrijfsbureau Werkmaatschappij Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)*
*Werkmaatschappij IBOR beheert de openbare ruimte en verzorgt de afvalinzameling voor de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren.
Bekendmaking
Het besluit wordt op 4 november 2014 aan aanvrager toegezonden en in de Staatscourant gepubliceerd.
Inwerkingtreding
Het besluit treedt in werking op 5 november 2014.
Rechtsmiddelenvoorlichting
Bezwaar
Als u belanghebbende bent, kunt u tegen dit besluit per brief of fax - dus niet per e-mail - bezwaar maken. Dat moet dan binnen 6 weken na de verzenddatum van het besluit. U moet het bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders van Hoogezand-Sap pe meer .
In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval vermelden:
  • 1.
    Uw naam en adres;
  • 2.
    De datum waarop u het bezwaarschrift schrijft;
  • 3.
    De reden waarom u bezwaar maakt;
  • 4.
    Een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar zich richt;
  • 5.
    U moet het bezwaarschrift ondertekenen;
  • 6.
    Stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee.
  • 7.
    Als het bezwaarschrift in een andere dan een EU-taal is geschreven moet u, als daarom wordt gevraagd, voor een goede Nederlandse vertaling zorgen.
Voorlopige voorziening in geval van bezwaar
Tijdens de bezwaarschriftprocedure is het besluit geldig. De uitvoering van het besluit kan uw belangen schaden. Om dit te voorkomen kunt u de rechter schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Een voorlopige voorziening is hier een speciale regeling voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. De voorzieningenrechter van de rechtbank locatie Groningen treft een voorlopige voorziening als die, gelet op de betrokken belangen, direct nodig is. Het adres waar u een verzoek om voorlopige voorziening kunt doen is: rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen , afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Hieraan zijn wel kosten verbonden.
U kunt het verzoek om een voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening ( DigiD ). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
 
Exemplaren aan:
1 x Aanvrager
1 x Publiekszaken (ter inzage: (5 november 2014 tot en met 17 december 2014)
3 x IBOR (2x Bedrijfsbureau, 1x team C)
2 x Politie Eenheid Noord-Nederland, Team ondersteuning t.a.v. de heer J. Schreuder & Bureau Hoogezand, Postbus 107, 9400 AC, Assen.
Naar boven