Logo Zutphen
Vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplan ‘Park Helbergen’, Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken, op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), bekend dat zij het volgende bestemmingsplan aan het voorbereiden zijn:

Park Helbergen

De gemeente Zutphen is voornemens om op de voormalige sportvelden van FC Zutphen woningbouw mogelijk te maken. In het verleden is hiervoor al een bestemmingsplan vastgesteld: bestemmingsplan Helbergen 2002. Door de veranderde markt is realisatie van het bestemmingsplan Helbergen 2002 niet meer actueel. Dat vraagt om een hernieuwd plan met een andere invulling qua aantallen en soort woningen. Dit hernieuwde plan is in samenspraak met diverse betrokkenen opgesteld.

Procedure

Over dit voornemen kunt nu nog geen zienswijzen naar voren kunt brengen. Evenmin liggen stukken ter inzage en zijn onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen.

Het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan vindt naar verwachting plaats in december 2014. De kennisgeving van het ter inzage te leggen ontwerpplan gaat plaats vinden in de Staatscourant, de Zutphense Koerier, het elektronisch gemeenteblad en op de gemeentelijke website. Hierin staat aangegeven wanneer en op welke wijze u kunt reageren op het ontwerpplan.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Klantcontact via telefoonnummer 14 0575.

Zutphen, 19 november 2014

burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven