Logo Aa en Hunze
Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Visiegebied Gasselterveld en plan-/projectMER Visiegebied Gasselterveld, Aa en Hunze

Voorontwerp bestemmingsplan Visiegebied Gasselterveld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken ingevolge de Inspraakverordening Aa en Hunze en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan Visiegebied Gasselterveld inclusief het plan-/projectMER Visiegebied Gasselterveld met ingang van 20 november 2014 gedurende 6 weken ter inzage ligt.

Het voorontwerpbestemmingsplan voorziet in een planologische regeling ten behoeve van de uitwerking van de Ruimtelijke Ontwikkelingsvisie Gasselterveld en de realisatie en/of uitbreiding van een aantal concrete ontwikkelingen (Hotel Gasselterveld, Recreatieterrein De Kremmer, Camping De Lente van Drenthe, Landgoed Jahomi, Familiecamping Huize Hemelrijk, vrijstaande recreatiewoningen, Zwemplas, Vlinderboerderij, Wildpark, Scouting, Uitbreiding parkeerplaats en Outdoor activiteit SBB).

Het voorontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen aan de westzijde van het dorp Gasselte dat begrensd wordt door de N34 aan de oostzijde, de gemeentegrens aan de zuidzijde, de Drentse Aa aan de westzijde en Landgoed Jahomi en de Rendierjagerweg aan de noordzijde.

Plan-/projectMER Visiegebied Gasselterveld

Gelet op de verplichtingen van de Wet milieubeheer (Wm) is ook een plan-/projectMER (milieueffectrapportage) opgesteld als onderbouwing van het bestemmingsplan Visiegebied Gasselterveld. Er is namelijk sprake van ontwikkelingen waarvoor in het kader van de Natuurbeschermingswet een passende beoordeling dient te worden opgesteld vanwege mogelijke effecten op de Natura 2000-gebieden, Drentse Aa en Drouwenerzand. En er is sprake van een beoogde recreatieve ontwikkeling, die valt onder de categorie D10 van het Besluit m.e.r. en is gelegen in de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), waardoor er sprake is van een mer-beoordelingsplichtige activiteit.

De procedures voor planmer en projectmer zijn nagenoeg gelijk en ook is het inhoudelijk mogelijk beide te integreren. Vanwege de mogelijke gevolgen voor Natura 2000-gebieden en de ligging in de EHS is een gecombineerde planMER en projectMER opgesteld waarmee de mer-beoordelingsplicht niet meer noodzakelijk is.

Terinzagelegging

Het bovengenoemde voorontwerpbestemmingsplan met als bijlage het plan-/projectMER ligt met ingang van 20 november 2014 ter inzage tijdens bezoekuren in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten aan de Spiekersteeg 1 te Gieten en is tevens te raadplegen via de website (www.aaenhunze.nl, onder: inwoners en verenigingen, bestemmingsplannen, in procedure, voorontwerp.

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen met ingang van 20 november 2014 gedurende 6 weken schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degene die een mondelinge reactie wil geven kan dat doen tijdens kantoortijden na het maken van een afspraak.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om een mondelinge reactie te geven kunt u contact opnemen met mevr. J. ten Cate via telefoonnummer (0592) 267814.

Naar boven