Kennisgeving terinzagelegging wijzigingsvoorstel Informatiecode Elektriciteit en Gas ten aanzien van de volumeherleidingsfactor voor gas, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer: 14.1185.52

  • 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) heeft op 17 november 2014 van de Vereniging Nederlandse Energie Data Uitwisseling (hierna: de NEDU) een voorstel ontvangen voor het wijzigen van de Informatiecode Elektriciteit en Gas. De NEDU heeft haar voorstel ingediend op grond van artikel 22, eerste lid van de Gaswet.

  • 2. Het voorstel ligt ten kantore van ACM (Zurichtoren, Muzenstraat 41 te Den Haag) ter inzage vanaf de datum van deze publicatie tot en met 1 december 2014. Het voorstel is gepubliceerd op de internetpagina van ACM (www.acm.nl), zoekterm 14.1185.52.

  • 3. ACM is voornemens om, ingevolge artikel 23 van de Gaswet, de voorwaarden conform het voorstel te wijzigen.

  • 4. ACM past geen openbare voorbereidingsprocedure toe, zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Na vaststelling van het besluit, kunnen belanghebbenden dan ook bezwaar instellen bij ACM.

  • 5. Uit het oogpunt van een zorgvuldige besluitvormingsprocedure raadpleegt ACM marktpartijen en marktorganisaties en stelt hen in de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen. Met ingang van de dag waarop het voorstel ter inzage is gelegd, tot en met 1 december 2014 kunnen marktpartijen en marktorganisaties hun zienswijzen naar voren te brengen. Onder vermelding van het bovengenoemde zaaknummer kunt u uw schriftelijke zienswijze richten aan de Autoriteit Consument en Markt, Directie Consumenten, postbus 16326, 2500 BH, Den Haag.

  • 6. Indien u van mening bent dat uw reactie gegevens bevat die vertrouwelijk moeten worden behandeld, dient u dit in een begeleidend schrijven gemotiveerd aan te geven. Een verzoek om vertrouwelijke behandeling wordt niet zonder meer gehonoreerd. ACM beoordeelt uw verzoek aan de hand van het bepaalde in artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur en in het licht van de door u aangevoerde motivering.

Naar boven