Logo Zaanstad
Ontwerpbestemmingsplan Havenstraat-Hemkade, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat met ingang van donderdag 20 november 2014 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 31 december 2014) ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Havenstraat-Hemkade bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0497.STED3801BP-0201 GML, met bijbehorende stukken.

Ontwerpbestemmingsplan

Het voorliggend ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op drie gebieden: één locatie aan de Havenstraat (woningen) en twee locaties aan de Hemkade (woningen) in Zaandam. De openbare ruimte en het water (o.a. Zijkanaal G en de bedrijven in het water aan de Havenstraat) zijn onderdeel van het plangebied. Voor het plangebied is een bestemmingsregeling gekozen die zo veel mogelijk aansluit bij de bestaande situatie. Waar mogelijk bieden de bestemmingen (ontwikkel)mogelijkheden.

Inzage: Het ontwerpbestemmingsplan ligt op de volgende wijze ter inzage:

  • elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075;

  • het stadhuis is op 25 en 26 december gesloten en op 5 en 31 december sluit het stadhuis om 16.00 uur.

Zienswijzen: Gedurende bovengenoemde periode van inzage kan iedereen, naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

  • Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Havenstraat-Hemkade’;

  • digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen;

  • Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan op maandag t/m donderdag, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met mevr. A. Kroeze of mevr. E. Zeeman, afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075

Nadere informatie: Het ontwerpbestemmingsplan wordt op verzoek mondeling toegelicht. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevr. Kroeze of mevr. Zeeman, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Naar boven