Logo Heerhugowaard
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Tweede partiële herziening Heerhugowaard Zuid

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 28 oktober 2014 het bestemmingsplan “Tweede partiële herziening Heerhugowaard Zuid” vastgesteld.

Met de partiële herziening van het bestemmingsplan wordt een actueel juridisch-planologisch kader opgesteld voor het perceel van de (voormalige) Waerdse Tempel. Daarbij wordt rekening gehouden met de uitspraak van de Raad van State met betrekking tot het eerder opgestelde bestemmingsplan Heerhugowaard-Zuid en de reeds en geplande bebouwing en voorzieningen. Het plan dient een goede basis te geven voor de gewenste brede recreatieve bestemming van het gebied. Ook de mogelijke toekomstige invulling als wellnesscentrum van het gebouw is in dit bestemmingsplan opgenomen.

De toelichting van het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan. Daarbij is in paragraaf 3.3. op verzoek van de provincie Noord-Holland de eerder opgestelde onderbouwing voor de noodzaak tot uitbreiding van bebouwing in het buitengebied, opgenomen in het bestemmingsplan. Deze toevoeging heeft geen gevolgen voor het juridische kader. De regels en de verbeelding blijven ongewijzigd.

Terinzageligging

Het gewijzigde vastgestelde plan ligt met ingang van 20 november 2014 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1, De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. Het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij zoekterm de naam Tweede partiële herziening Heerhugowaard Zuid invult of de volgende code: IDN NL.IMRO.0398.BP21HHWZUID2EPH-VA01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf 21 november 2014 kan gedurende een termijn van 6 weken beroep worden ingesteld door,

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te stellen;

  • belanghebbenden die beroep willen instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een beroepschrift moet worden gericht aan: De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan: De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 18 november 2014

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

47SRO17s

Naar boven