Besluit van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn betreffende het plaatsen van een individuele gehandicaptenparkeerplaatsen aan de Lemelerberg 16 en aan de achterzijde van de Europalaan 61 te Alphen aan den Rijn en het verwijderen van twee individuele gehandicaptenparkeerplaatsen aan de Fazantstraat 156 en Marketenster 107 te Alphen aan den Rijn.
Logo Alphen aan den Rijn
Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Aanvragers hebben schriftelijk individuele gehandicaptenparkeerplaatsen aangevraagd in de nabijheid van hun woningen. De aanvragen zijn getoetst aan het door het college op 14 januari 2014 vastgestelde beleid gehandicaptenparkeerplaatsen (2013/50687).
De aanvragers voldoen aan de vastgestelde criteria. Zij hebben een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders of een combinatiekaart, een geldig rijbewijs, kunnen niet op eigen terrein parkeren en de parkeerdruk is zodanig dat niet te allen tijde binnen een redelijke loopafstand een parkeerplaats kan worden gevonden.
De inrichting en afmeting van de hieronder genoemde straten vormen geen beletsel voor de toewijzing van gehandicaptenparkeerplaatsen in de nabijheid van de hieronder genoemde woning. Hiermee voldoen de aanvragers aan de criteria en komen derhalve in aanmerking voor individuele gehandicaptenparkeerplaatsen.
Verder worden op verzoek van de houders twee individuele gehandicaptenparkeerplaatsen verwijderd aan de Fazantstraat 156 en Marketenster 107 omdat deze parkeerplaatsen niet meer gebruikt worden.
Er heeft conform artikel 24 van het BABW overleg plaatsgevonden met de door de korpschef van het regionale politiekorps Den Haag daartoe gemachtigde verkeersadviseur. Deze stemt in met dit besluit.
BESLUIT
Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,
  • op grond van artikel 15 Wegenverkeerswet 1994;
  • gelet op voorgaande overwegingen en tevens gelet op het bepaalde in artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer juncto artikel 2, leden 1 en 2 van de Wegenverkeerswet 1994;
  • daartoe op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 gemachtigd.
Besluiten tot:
Het plaatsen van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen en derhalve het plaatsen van bord E6 (gehandicaptenparkeerplaats) met kentekenonderbord aan de:
  • Lemelerberg, ter hoogte van nummer 16;
  • Aan de achterzijde van de Europalaan ter hoogte van nummer 61.
Het verwijderen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats en derhalve het verwijderen van bord E6 (gehandicaptenparkeerplaats) met kentekenonderbord aan de:
  • Fazantstraat, ter hoogte van nummer 156;
  • Marketenster, ter hoogte van nummer 107.
Alphen aan den Rijn, 11 november 2014
Namens,
R.de Jong unitleider Beleid & Regie van de afdeling Beheer Openbare Ruimte
Dit besluit zal zowel aan de aanvrager als door publicatie in de Staatscourant, zie www.officielebekendmakingen.nl, en het Witte Weekblad bekend worden gemaakt. Tevens zal dit besluit ter inzage worden gelegd bij de Informatiebalie in het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit volgens de artikelen 7:1 en 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de openbare bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA te Alphen aan den Rijn. Indiening van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit. Hiertoe kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.
Naar boven