Logo Elburg
Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Vossenakker Noord’ van de gemeente Elburg en het raadsbesluit, Elburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend, dat de gemeenteraad op 29 september 2014 het bestemmingsplan ‘Vossenakker Noord’ van de gemeente Elburg gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft voor dit bestemmingsplan eveneens een exploitatieplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 30 woningen met de daarbij behorende infrastructuur c.a. Het plangebied wordt globaal omsloten door de Oostelijke Rondweg, de begraafplaats, de Oostendorperstraatweg en het Nuborgh College ‘Oostenlicht’ aan de Kruidenlaan te Elburg/Oostendorp.

De wijzigingen die de raad heeft aangebracht heeft betrekking op het aanpassen van de verbeelding en de regels, waarbij een deel van het gebied, aansluitend aan de plangrens met de percelen Oostendorperstraatweg 25a en 25b te Oostendorp, is aangeduid als gebied waar geen hoofdgebouwen mogen worden opgericht. Tevens is de toelichting van het bestemmingsplan aangepast, waarbij in paragraaf 4.3 is aangegeven, dat wat betreft de bouw van de woningen, wordt uitgegaan van zowel projectmatige bouw, als de verkoop van kavels voor particulier opdrachtgeverschap, of een combinatie daarvan.

Met ingang van woensdag 19 november 2014 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende bijlagen en het raadsbesluit c.a. voor een ieder ter inzage in het gemeentekantoor (themabalie 1 van het klantcontactcentrum) te Elburg. Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via de gemeentelijke website: www.elburg.nl onder: bekendmakingen/Bestemmingsplan, en tevens op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0230.BPVOSAKKERND2013-VST1

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden die reeds een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingebracht, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingebracht bij de gemeenteraad, met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit met het bestemmingsplan c.a. ter inzage is gelegd gedurende de termijn van zes weken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Tevens kan in die periode beroep worden ingesteld door belanghebbenden tegen de wijzigingen die de raad in het bestemmingsplan heeft aangebracht. Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar. Degene die beroep in stelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn door degene die tijdig een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Elburg, 18 november 2014.

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven