Logo Gilze en Rijen
Vaststelling wijzigingsplan Oranjestraat 64-66 Gilze, Gilze en Rijen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 14 oktober 2014 het wijzigingsplan Oranjestraat 64-66 Gilze vast. Met dit plan wordt de bedrijfsbestemming omgezet naar de bestemming wonen (met kamerverhuur).

Het college besloot ook om geen exploitatieplan vast te stellen, omdat we de grondexploitatie regelen met een realisatieovereenkomst.

Wijzigingsplan ligt ter inzage

Het wijzigingsplan met bijbehorend collegebesluit ligt van 19 november 2014 tot en met 30 december 2014 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen. Ook kunt u het plan tijdens de openingstijden inzien in De Schakel in Gilze, Kerkstraat 106 in Gilze

U kunt het volledige plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IMRO-nummer is NL.IMRO. O.0784.BPOranjestraat66.VG01

Kan ik beroep aantekenen?

U kunt tegen het wijzigingsplan en/of tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen beroep aantekenen. U moet dan wel:

  • een belanghebbende zijn en tijdig een zienswijze ingediend hebben tegen het ontwerpplan en/of het besluit om geen ontwerpexploitatieplan vast te stellen (artikel 3.8.1 Wro);

  • een belanghebbende zijn en als u geen zienswijze ingediend hebt, aan kunnen tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het wijzigingsplan en/of het besluit om (g)een ontwerpexploitatieplan vast te stellen;

  • een belanghebbende zijn, als uw beroepsschrift betrekking heeft op een eventuele wijziging van het wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. U hoeft dan geen zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan te hebben ingediend.

Beroepschrift indienen

U kunt uw beroepschrift indienen van 19 november 2013 tot en met 30 december 2014. Dit noemen we de beroepstermijn. U doet dat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet uw beroepsschrift motiveren, dateren en ondertekenen.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Als iemand beroep aantekent, dan betekent dat niet dat het bestemmingsplan niet in werking treedt.

Wilt u dat het bestemmingsplan niet in werking treedt na de beroepstermijn?

U verzoekt dan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak schriftelijk om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. U moet dan wel ook een beroepschrift indienen.

Uw verzoek stuurt u ook naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt dan niet in werking totdat op uw verzoek is beslist.

Rijen, 17 november 2014

Burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, de secretaris, G.J.F.M. Vlekke

de burgemeester, A.J.W. Boelhouwer

Naar boven