Reparatie bestemmingsplan Buitengebied Maasdonk 2012, herziening molen De Zwaan Vinkel op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht, Maasdonk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasdonk maken bekend dat de raad van de gemeente Maasdonk in zijn vergadering van 28 oktober 2014 heeft besloten om op basis van artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht het bestemmingsplan ‘Buitengebied Maasdonk 2012, herziening molen de Zwaan’ op onderdelen te wijzigen (repareren).

Op 3 juni 2014 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Buitengebied Maasdonk 2012, herziening molen de Zwaan’ vast. Tegen dit vastgestelde plan zijn beroepen ingediend. In het kader van de behandeling van deze beroepen is het wenselijk gebleken het plan op een aantal onderdelen te wijzigen en/of aan te vullen. De wijzigingen/aanvullingen hebben betrekking op:

  • het verkleinen van de molenbiotoop tot de omvang van de bestemming ‘Maatschappelijk-Molen’.

  • Het opnemen van definities voor de begrippen ‘sociaal-culturele voorzieningen’, ‘educatieve voorzieningen’ en ‘molenbedrijf’

  • Een aanvulling van de toelichting wat betreft de onderdelen ‘flora en fauna’, ‘geluid’ en ‘geur’

Het eerder vastgestelde plan leidde mogelijk tot ongewenste rechtsgevolgen. Het werd daarom noodzakelijk geacht deze onderdelen te herstellen.

Procedure

Het reparatiebesluit op grond van artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht wordt toegezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hierbij zullen wij verzoeken het besluit bij de beroepsbehandeling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Maasdonk 2012, herziening Molen de Zwaan’ te betrekken.

Bij toepassing worden de beroepen tegen het bestreden besluit van de raad van 3 juni 2014 geacht mede te zijn gericht tegen dit nieuwe besluit van 28 oktober 2014, tenzij dit besluit aan het beroep geheel tegemoet komt. Wanneer u reeds beroep heeft ingesteld tegen het bestemmingsplan Buitengebied 2012, herziening molen De Zwaan, hoeft u niet opnieuw beroep in te stellen.

Ter inzage legging

Het reparatiebesluit, alsmede een aangepaste versie van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Maasdonk 2012, herziening Molen de Zwaan’ en overige bijbehorende stukken liggen vanaf 17 november 2014 gedurende 6 weken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur, dinsdagavond van 17.00 tot 19.00 uur en woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in de publieksruimte van het gemeentehuis ter visie. Het plan is tevens in te zien via de internetsite van de gemeente www.maasdonk.nl. Tevens is het plan in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1671.BPBG2013PP000083-02VA.

Beroepsmogelijkheid tegen wijzigingen

Tegen dit besluit kan binnen de termijn van tervisielegging beroep worden ingesteld tegen de wijzigingen zoals opgenomen in het reparatiebesluit ex artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht. Dit kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die op 28 oktober 2014 aan het bestemmingsplan ‘Buitengebied Maasdonk 2012, herziening molen De Zwaan’zijn aangebracht.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het besluit niet. Om dit te bereiken, kunnen belanghebbenden na indiening beroep gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. De wijzigingen die zijn aangebracht aan het bestemmingsplan treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Maasdonk, 14 november 2014

Burgemeester en Wethouders van Maasdonk, Namens deze Coördinator werkeenheid Beleid W.C.M. van Veghel

Naar boven