Multilaterale overeenkomst M280

MINISTERIE VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

DIRECTORAAT-GENERAAL MILIEU EN INTERNATIONAAL

Multilaterale overeenkomst M 280 op grond van sectie 1.5.1 van bijlage A van het ADR, betreffende het vervoer van UN 3077 en UN 3082 indien deze vervoerd worden in houders met niet meer dan 5 kg of 5 liter

  • 1. In afwijking van de voorschriften in het ADR zijn goederen die voor het overige alleen geclassificeerd kunnen worden als milieugevaarlijke stoffen van klasse 9 onder UN 3077 en UN 3082, wanneer deze vervoerd worden in enkelvoudige verpakkingen of samengestelde verpakkingen die een netto hoeveelheid per enkelvoudige verpakking of binnenverpakking van 5 l of minder vloeistoffen of een netto massa per enkelvoudige verpakking of binnenverpakking van 5 kg of minder vaste stoffen bevatten, niet onderworpen aan de bepalingen van het ADR met uitzondering van de algemene verpakkingsvoorschriften van 4.1.1.1, 4.1.1.2 en 4.1.1.4 tot en met 4.1.1.8.

  • 2. Deze overeenkomst is geldig tot en met 31 december 2014 en is van toepassing op het vervoer op het grondgebied van de Overeenkomstsluitende Partijen van het ADR die deze overeenkomst ondertekend hebben. Indien deze overeenkomst vóór deze datum is ingetrokken door één van de ondertekenaars, dan blijft deze tot die datum alleen van kracht op het vervoer op het grondgebied van de Overeenkomstsluitende Partijen van het ADR die deze overeenkomst hebben ondertekend* en niet ingetrokken hebben.

* Deze overeenkomst is geïnitieerd en ondertekend door het Verenigd Koninkrijk op 6 augustus 2014 en mede ondertekend door Nederland op 22 oktober 2014. Informatie over alle Partijen die de overeenkomst ondertekend hebben, is te vinden op de UNECE-website (zie www.unece.org/trans/danger/multi/multi.htm)

Naar boven