Logo De Friese Meren
Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Joure herstructurering Uilke Boonstralaan te Joure, De Friese Meren

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Friese Meren maken bekend, dat met ingang van 14 november 2014 gedurende zes weken ter inzage ligt het voorontwerpbestemmingsplan Joure – Herstructurering Uilke Boonstralaan.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt in de wijk Blaauwhof te Joure en heeft betrekking op de volgende huurwoningen in de acht woningblokken: Uilke Boonstralaan 25 t/m 33, 35 t/m 43, en 45 t/m 55, Pastorielaan 64 t/m 78 en Waling Dijkstrastraat 30 t/m 42, 44 t/m 54, 56 t/m 64 en 66 t/m 72.

Doel

Woningstichting Accolade werkt aan deze herstructureringsplannen die bestaan uit sloop van 42 bestaande woningen en nieuwbouw van circa 40 woningen. Het huidige bestemmingsplan laat deze ontwikkeling niet toe. Daarom moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan kan in genoemde periode gedurende openingstijden worden ingezien bij: De centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure, het servicepunt Balk (Dubbelstraat 1) en het servicepunt Lemmer (Vissersburen 88). Daarnaast is informatie over het voorontwerpbestemmingsplan (digitaal) te raadplegen via de gemeentelijke website www.defriesemeren.nl, bekendmakingen, bestemmingsplannen, Joure; het voorontwerpbestemmingsplan is in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (het identificatienummer is: NL.IMRO.1921.BPJRE14UBOONSTRALA-VO01).

Inloopbijeenkomst

Er is op woensdag 10 december 2014, aanvang 20.00 uur, in het gemeentehuis, Herema State 1 te Joure een inloop-/informatiebijeenkomst over het plan. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Reageren.

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder op de volgende wijze schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indien bij het college van burgemeester en wethouders van De Friese Meren:

  • Schriftelijk: op het postadres Postbus 101, 8500 AC Joure;

  • Mondeling: u kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via het telefoonnummer 140514 (zonder kengetal). Van dit gesprek wordt een verslag gemaakt.

Joure, 12 november 2014.

Naar boven