Logo Ooststellingwerf
Vaststelling bestemmingsplan ‘Donkerbroek-West’, Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 21 oktober 2014 het ontwerpbestemmingsplan “Donkerbroek-West” gewijzigd heeft vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan voorziet in de volgende drie ontwikkelingen:

  • 1. woningbouw aan de westzijde van het dorp;

  • 2. de aanleg van een parkeerterrein ten westen van restaurant ‘t Witte Huis;

  • 3. de aanleg van een waterberging op een aantal agrarische percelen ten noorden van ’t West.

De in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen zijn van ondergeschikte aard.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en verdere bijlagen liggen met ingang van donderdag 6 november 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde en op het Infocentrum N381, Vaart WZ 14 te Donkerbroek. De genoemde stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.ooststellingwerf.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van bovengenoemde afdeling.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van voornoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Naar boven