Logo Medemblik
Ontwerpbestemmingsplan Mantelhof en Besluit hogere grenswaarden, Medemblik

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Mantelhof Andijk met ingang van 14 november 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt. In verband met de kerstdagen is de uiterlijk datum voor indiening van zienswijzen maandag 29 december 2014.

Het ontwerpbestemmingsplan omvat een nieuwe regeling voor de woningbouwlocatie, gelegen ten oosten van de Middenweg, in het verlengde van de Belderseweg te Andijk. De wijziging biedt meer flexibiliteit in aantal en typen woningen en de inrichting van de ruimte zodat beter kan worden aangesloten op de woningmarkt.

Besluit hogere grenswaarden

Uit het akoestisch rapport is gebleken dat de geluidbelasting op de woningen aan de Middenweg ten gevolge van wegverkeer de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschrijdt. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. Daarom wordt tegelijk met het bestemmingsplan een hogere grenswaarde vastgesteld van 53 dB voor alle woningen aan de Middenweg.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan wordt verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl en is raadpleegbaar via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0420.Mantelhof2014-ON01

Tevens zijn pdf-bestanden van het ontwerpbestemmingsplan en van de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op onze website www.medemblik.nl/bestemmingsplannen.

Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen worden ingezien op het gemeentehuis van Medemblik bij het Klant Contact Centrum van de sector Ruimte, Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het KCC is op maandag en woensdag van 9.00 tot 20.00 uur geopend en op de overige dagen van 9.00 tot 14.00 uur.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de raad van de gemeente Medemblik, Postbus 45, 1687 ZG Wognum, onder vermelding van nummer Z-14-45094. Voor een mondelinge zienswijze vragen wij op tijd een afspraak te maken met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 0229 856204.

Nadrukkelijk wordt er op gewezen dat een zienswijze niet per e-mail of telefonisch kan worden ingediend.

Naar boven