Logo Valkenswaard
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Kromstraat 57’, Valkenswaard

NL.IMRO.0858.BPkromstraat57-VA01 (bekendmaking artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 13 november 2014 gedurende zes weken het vastgestelde bestemmingsplan ‘Kromstraat 57’ ter inzage ligt.

Op 25 april 2013 heeft de gemeenteraad van Valkenswaard het bestemmingsplan ‘Mozaïek’ gewijzigd vastgesteld. Een van de wijzigingen betrof het amendement om op het perceel aan de Kromstraat 57 zowel ruimte te bieden voor een bedrijfswoning als voor een reguliere woning. Tegen dit onderdeel is met succes beroep ingediend door de provincie Noord Brabant. De Raad van State komt tot de conclusie dat de bestemming te ruim is geformuleerd en dat het bestemmingsplan opnieuw moet worden vastgesteld. Het bestemmingsplan Kromstraat 57 betreft de reparatie van dit onderdeel. Op het perceel is nu een bedrijfswoning en een mantelzorgwoning toegestaan.

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 13 november 2014 gedurende zes weken ter inzage:

  • in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan de Hofnar 15, hier vindt u het volledige bestemmingsplan, regels, toelichting en verbeelding;

  • in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan de Hofnar 12;

  • in het dorpshuis in Borkel en Schaft, Dorpsstraat 55.

Het volledige bestemmingsplan is met ingang van 13 november 2014 eveneens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale versie gaat vanaf 1 januari 2010 boven de analoge versie, aan de analoge versie kunnen geen rechten worden ontleend.

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid, onder a van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 13 november 2014 gedurende zes weken (tot en met 24 december 2014) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte aanpassingen en doorgevoerde wijzigingen;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Valkenswaard, 12 november 2014

burgemeester en wethouders van Valkenswaard, secretaris, R.F.W. van Eijck

burgemeester, A.B.A.M. Ederveen

Naar boven