Logo Noord-Holland
Inspraak Verbinding A8-A9, Noord-Holland

Notitie Reikwijdte en Detailniveau Milieueffectrapportage

Bekendmaking inspraak Verbinding A8-A9

In het gebied ten noorden van Amsterdam ontbreekt het aan een goede oost-westverbinding. Doorgaand verkeer maakt daarvoor gebruik van het onderliggende wegennet. Op de provinciale wegen N246 en N203 leidt dit tot ernstige verkeersopstoppingen. De wegen zorgen bovendien voor geluidhinder en slechte luchtkwaliteit in Assendelft, Krommenie en Wormerveer. Een verbinding van de A8 naar de A9 biedt een oplossing voor deze bereikbaarheids- en leefbaarheidsproblemen.

De Notitie Reikwijdte & Detailniveau (NRD) markeert het begin van de studie naar de milieueffecten van de Verbinding A8-A9. Het beschrijft de leefbaarheids-en bereikbaarheidsproblemen in de regio en de alternatieven voor een nieuwe wegverbinding. Daarnaast wordt beschreven op welke milieueffecten de overgebleven alternatieven worden getoetst. De uitkomsten van het onderzoek worden beschreven in de Milieueffectrapportage (MER), die de basis vormt voor de keuze van het voorkeursalternatief.

Op dinsdag 25 en donderdag 27 november zijn er inloopavonden over de NRD over de Verbinding A8-A9. Tijdens deze avonden kunt u informatie krijgen over het indienen van een zienswijze op de NRD. De inloopavonden vinden plaats op:

  • Dinsdag 25 november in het gemeentehuis van Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 1, Heemskerk van 17.00 tot 20.00 uur

  • Donderdag 27 november in het Wapen van Assendelft, Dorpsstraat 533, Assendelft van 17.00 tot 20.00 uur

Hoe kunt u reageren?

U kunt tijdens de inspraakperiode van 13 november t/m 24 december 2014 reageren op de NRD. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal. Dit kan door het invullen van het speciale webformulier op www.verbindingA8-A9.nl. Uw zienswijze moet worden voorzien van naam, adres en woonplaats. Wij stellen het op prijs als u uw zienswijze toelicht met argumenten. Op alle zienswijzen wordt ingegaan in de Nota van Beantwoording.

Inzien

De NRD kunt u downloaden op www.verbindingA8-A9.nl, maar is ook gedurende de inspraakperiode in te zien bij de provincie Noord-Holland, Kleine Houtweg 18 in Haarlem. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met Najib Ikan tel.: 023-514394. Daarnaast is de NRD in te zien in de gemeentehuizen van Zaanstad, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen en de Stadsregio Amsterdam. Deze overheden voeren gezamenlijk onderzoek uit naar kansrijke en structurele oplossingen voor de problematiek voor de langere termijn. In januari 2014 ondertekenden zij een samenwerkingsovereenkomst voor het uitvoeren van een planstudie.

Naar boven