Logo Loon op Zand
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Molenwijck-Zuid fase 3 en 4’, Loon op Zand

NL.IMRO.0809.MolenwijckZuid-VG01

Op 16 oktober 2014 stelde de gemeenteraad van Loon op Zand het bestemmingsplan “Molenwijck-Zuid fase 3 en 4” gewijzigd vast. Dit maakt het college van burgemeester en wethouders bekend.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 13 november 2014 ter inzage.

Inhoud

Het bestemmingsplan “Molenwijck-Zuid fase 3 en 4” maakt het bouwen van ongeveer 90 woningen mogelijk. Het plangebied ligt aan de zuidkant van de Ambrosiusstraat in Loon op Zand.

Aanpassingen in het bestemmingsplan

Bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aanpassingen gedaan. Hieronder zijn de aanpassingen samengevat:

  • In de toelichting is de paragraaf over milieuzonering en spuitzone aangepast en aangevuld;

  • In de toelichting is de juridische toelichting aangepast en aangevuld betreffende de spuitzone;

  • In de regels is de bestemming ‘Groen’ toegevoegd, met daarin bovengenoemde specifieke regels ten aanzien van de daarin opgenomen aanduiding ‘milieuzone- spuitzone’;

  • In de planregels is binnen de bestemming ‘Wonen’ de mogelijkheid opgenomen om met een afwijking maximaal 10 appartementen op te richten;

  • In de planregels is in de begripsbepalingen het begrip “appartementengebouw” vervangen door het begrip “appartementen”;

  • Op de verbeelding is de bestemming ‘Groen’ toegevoegd onder gelijktijdige aanpassing van de aanduiding ‘milieuzone – spuitzone’;

  • Op de verbeelding is de bestemming ’Woongebied’ en het ‘bouwvlak’ binnen die bestemming in noordelijke richting worden verlegd;

  • De notitie van SPA d.d. 25 juni 2014 is als bijlage bij de toelichting gevoegd;

  • De rapportage van HSRO, versie 1.1-20140717Jvm1, gedateerd 17 juli 2014, is als bijlage bij de bestemmingsplantoelichting opgenomen;

  • In de regels wordt artikel 3.1.sub g. “2.500” vervangen door “2.950”;.

  • De meest noordelijke grens van de aanduiding ‘bouwvlak’ binnen de bestemming ‘Woongebied’ is in noordelijke richting verlegd. Dit om op grond van het inrichtingsplan voorgestane bijgebouwen binnen de aanduiding ‘bouwvlak’ te laten vallen.

Inzage

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan inzien. Dit geldt ook voor de stukken die daar bij horen. U kunt dit doen tijdens de beroepstermijn van donderdag 13 november 2014 tot en met woensdag 24 december 2014. U kunt terecht bij de balie Openbare Ruimte in de gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 in Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0416-289111 of bij de receptie in de gemeentewinkel. Ook kunt u het plan bekijken via www.loonopzand.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw).

Beroep

Tegen het bestemmingsplan kan binnen de genoemde termijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben gegeven over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan te geven.

  • iedere belanghebbende, als het beroep is gericht op de aanpassingen in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Wel moet worden opgemerkt dat er geen beroep mogelijk is tegen aanpassingen die zijn gedaan in de toelichting van het bestemmingsplan.

In uw beroepschrift moet u minimaal opnemen: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Stuur uw ondertekend beroepschrift naar:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

Verzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding bestemmingsplan

Personen die beroep instellen tegen het bestemmingsplan kunnen ook een verzoek om voorlopige voorziening doen. Dit kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, moet op dat verzoek worden beslist. Tot die tijd treedt het bestemmingsplan niet in werking.

Als geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, treedt het bestemmingsplan een dag na afloop van de beroepstermijn in werking.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met B. Vorster van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 0416-289288 of e-mail: b.vorster@loonopzand.nl.

Naar boven