Logo Alphen aan den Rijn
Herontwikkeling Dorpsstraat 25-27-29b te Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn

Toepassing coördinatieregeling Wro

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat de gemeenteraad op 28 november 2013 heeft besloten toepassing te geven aan artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling) om de bouw van 13 grondgebonden woningen aan de Dorpsstraat 25-27-29b te Aarlanderveen mogelijk te maken. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor deze ontwikkeling gaat het om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, een besluit hogere grenswaarden Wet geluidshinder en het bestemmingsplan ‘Aarlanderveen- Dorpstraat 25-29’. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidshinder. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Voorontwerp bestemmingsplan 'Aarlanderveen – Dorpsstraat 25-29'

Voorafgaand aan het toepassen van de coördinatieregeling op de bovenstaande ontwerp-besluiten heeft het college het voorontwerp bestemmingsplan 'Aarlanderveen – Dorpsstraat 25-29' vastgesteld. Overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn hierbij kennis van hun voornemen om een nieuw bestemmingsplan voor Dorpsstraat 25-29 te Aarlanderveen voor te bereiden.

Aanleiding

Op het perceel Dorpsstraat 25-29 in Aarlanderveen was tot voor kort Zuiveltechnologie Van 't Riet gevestigd. Vanuit milieuzonering zijn bedrijfsmatige activiteiten in een woongebied nabij het centrum niet langer wenselijk. Een functiewijziging naar wonen wordt vanuit stedenbouwkundig oogpunt voorgestaan. In verband hiermee heeft de nieuwe eigenaar een woningbouwplan ontwikkeld. Ten behoeve hiervan wordt de bestaande bedrijfsbebouwing gesloopt. Tussen de gemeente en eigenaar is overeenstemming bereikt over het realiseren van een woningbouwontwikkeling van maximaal 13 grondgebonden woningen in verschillende financieringscategorieën. Dit bestemmingsplan maakt deze planontwikkeling mogelijk.

Ter inzage

Iedereen kan het voorontwerp bestemmingsplan 'Aarlanderveen – Dorpsstraat 25-29', met identificatienummer NL.IMRO.0484.B117dorpsstr25to29-0001 met de bijbehorende bestanden, vanaf 6 februari tot en met 19 maart 2014, gedurende zes weken, inzien bij:

  •  • de informatiebalie in het gemeentehuis en

  •  • het Oude Rechthuis, Dorpsstraat 40, Aarlanderveen (op woensdag overdag gesloten).

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur / openbare bekendmakingen / actuele bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een inspraakreactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan Dorpsstraat 25-29 Aarlanderveen. De (inspraak)reactie richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk voorontwerpbestemmingsplan het gaat. Voor het kenbaar maken van een mondelinge reactie of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw G.J. Faken-Oudekerk van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van Gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 0172 – 465 681.

Daarnaast vindt vooroverleg plaats met betrokken instanties als bedoeld in artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening.

Informatieavond

De gemeente heeft de ontwikkelaar verzocht een informatieavond te organiseren waar iedereen met zijn of haar vragen terecht kan. Op 3 maart 2014 wordt in het Dorpshuis, Dorpsstraat 53, te Aarlanderveen vanaf 19.00 uur tot 20.00 uur een inloopavond gehouden. Aansluitend wordt vanaf 20.00 uur een presentatie gegeven over de bouwplanontwikkeling. Namens de gemeente is ook iemand aanwezig. U bent van harte uitgenodigd bij deze avond aanwezig te zijn.

Crisis- en Herstelwet

Omdat het bestemmingsplan de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk maakt, is tevens de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft geen gevolgen voor deze fase, maar wel voor de beroepsfase die volgt na de vaststelling van het plan. Dit zal tegen die tijd worden vermeld in de publicatie.

5 februari 2014

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

Naar boven