Lochem, Hoeflingweg
Logo Lochem
Verkeersbesluit
 
Burgemeester en Wethouders van Lochem;
 
Gelet op het bepaalde in artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994;
 
Overwegingen
 
Beschrijving gebied, weg of straat
Het besluit wordt genomen voor de volgende wegen :
De Hoeflingweg, gelegen  binnen de bebouwde kom van Lochem. 
Beheer en onderhoud Genoemde weg is in beheer en onderhoud bij de gemeente Lochem. 
Beschrijving huidig functioneren De Hoeflingweg is gelegen binnen de bebouwde kom van Lochem en in de Nota Mobiliteit gecategoriseerd als een erftoegangsweg. De maximum snelheid ter plaatse is 50 km/h. Aan de Hoeflingweg liggen o.a. een garagebedrijf, een Koninkrijkzaal der Jehovagetuigen, een tandartsenpraktijk, een praktijk voor fysiotherapie, verschillende kantoren en een twee kinderdagverblijven. Van de Hoeflingweg wordt gebruik gemaakt door voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer, waaronder vrachtverkeer voor de bevoorrading van de bedrijven. Langs de rijbaan van de Hoeflingweg is geen trottoir aanwezig. Voetgangers maken gebruik de rijbaan. 
Beschrijving beoogd functioneren Daar voetgangers, waaronder ook kinderen van het kinderdagverblijf, geen eigen verkeersruimte hebben op de Hoeflingweg in de vorm van een trottoir ontstaan er dikwijls gevaarlijke situaties. Door gebruikers van de Hoeflingweg is er bij de gemeente op aangedrongen de rijsnelheid op de Hoeflingweg terug te brengen naar 30 km/h. Deze snelheid komt overeen met de rest van de erftoegangswegen binnen de bebouwde kom van Lochem.  
Gewenste maatregel In verband met de veiligheid van het verkeer is het gewenst de rijsnelheid op de Hoeflingweg laag te houden. Dit kan worden bereikt door bij de aansluitingen van de Hoeflingweg op de Larenseweg de borden A1 (30) van de Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 te plaatsen en halverwege de Hoeflingweg deze snelheidslimiet te ondersteunen met een fysieke maatregel.   
Algemene informatie De te nemen maatregelen zullen worden bekostigd uit het budget dat nog beschikbaar is voor het aanbrengen van de definitieve verharding is de Hoeflingweg.  
Spiegelen van feitelijk gedrag aan beoogd functioneren Gelet op artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994.Deze maatregel wordt genomen om de veiligheid op de weg te verzekeren; 
Het resultaat van het horen van betrokkenen De politie heeft een positief advies afgegeven 
Legitimiteit Gelet op het bepaalde in de Wegenverkeerswet, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens en het Besluit Administratieve Bepalingen in zake het Wegverkeer (BABW);      
Besluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem besluiten; 
Door het plaatsen van de borden model A1 (30) uit de bijlage van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, de snelheidslimiet op de Hoeflingweg te verlagen naar 30km/h.
Overige relevante algemene informatie Dit besluit wordt in afschrift verzonden aan: Politie Oost Nederland, Postbus 618 7300 AP ApeldoornVNOG, Brandweer Cluster IJsselstreek, afd. Preparatie, Postbus 234, 7300 AE Apeldoorn  
Bezwaar Iedere belanghebbende kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Daarnaast kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de president van de Arrondissementsrechtbank te Zutphen, Postbus 205, 7200 AE ZUTPHEN.Gedurende die tijd ligt het besluit ter inzage bij de Publieksbalie. 
Lochem,  4 november 2014
Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem
Naar boven