Logo Hattem
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hattemse Loo’, Hattem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 20 januari 2014 het bestemmingsplan “Hattemse Loo” gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij horende stukken.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het terrein van een voormalige bouwmaterialenhandel gelegen aan de Konijnenbergerweg voor het oprichten van maximaal vijftien vrijstaande villa’s.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan, naast een aantal redactionele wijzigingen, op een aantal punten aangepast.

Toelichting

  • Een samenvatting van relevante onderdelen uit het Landschapsontwikkelingsplan en het Uitvoeringsprogramma Hattemer Poort worden aan de toelichting toegevoegd;

  • De toelichting wordt aangevuld met de ‘ladder voor duurzame verstedelijking’;

  • In de toelichting wordt de omschrijving van de ligging van het plangebied aangepast.

Regels

  • Art. 3.1.c en d: worden geschrapt;

  • Art. 4.1 d: De zinsnede “met omgevingsvergunning te bouwen gebouwen” omvat niet alleen de hoofdgebouwen, maar ook de bijgebouwen en overkappingen. Dit is aangepast;

  • Art. 8.1.a: De mogelijkheid om de bouwhoogte met 10% te vergroten is verwijderd;

  • Art 8.1.c: In beginsel telt de oppervlakte van nutsgebouwen mee bij de maat van 1.700 m2. Dit is verduidelijkt door ook in de bouwregels de maximale oppervlaktemaat te vermelden;

  • Art 8.1.e: wordt geschrapt.

Ruimtelijke Verordening Gelderland

Gedeputeerde Staten hebben op 20 november 2013 een ontheffing van de Ruimtelijke Verordening Gelderland verleend ten behoeve van bestemmingsplan “Hattemse Loo”. Met de verleende ontheffing wordt afgeweken van het provinciale beleid inzake functieverandering. De ontheffing vormt integraal onderdeel van het vastgestelde bestemmingsplan “Hattemse Loo”.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen van donderdag 6 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage in het stadhuis bij de balie Vergunningverlening en Handhaving (tot en met woensdag 19 maart 2014). De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 12.30 uur en op woensdagen tevens van 13.30 uur tot 17.00 uur. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0244.BPHattemseLoo-0003 en op www.hattem.nl. De bestanden van het bestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder “bronhouder” Hattem.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan Hattemse Loo is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Het college van de gemeente Hattem,

5 februari 2014

Naar boven