Logo Dordrecht
Ontwerpbestemmingsplan ‘Derde Merwedehaven’, Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het ontwerpbestemmingsplan “Derde Merwedehaven” (NL.IMRO.0505.BP189Derdemerwehvn-2001) met bijbehorende stukken met ingang van 20 november 2014 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het plangebied beslaat de haven met het daarin gelegen staalstraalbedrijf, de bestaande bedrijvigheid ten noorden van de haven, een 380 kV schakelstation ten westen ervan, een nieuw bedrijventerrein van 4 ha aan de zuidzijde van de haven en de gesloten stortplaats, die binnen de planperiode wordt voorzien van een bovenafdichting en als recreatiegebied zal worden ingericht.

Het plangebied wordt begrensd door de Vogelaarsweg en de Beneden-Merwede, het

recreatiegebied Hollandse Biesbosch en de Baanhoekweg.

Eenieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging (tot en met 31 december 2014) bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen (adres: Gemeenteraad van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht). Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Derde Merwedehaven”.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk 16 december 2014, een telefonische afspraak te worden gemaakt, telefoon: (078) 770 49 02.

Naar boven