Logo Deventer
Vastgesteld bestemmingsplan Binnenstad, herziening Kop van de Brink, Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 13 november tot en met 24 december 2014 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 29 oktober 2014 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Binnenstad, herziening Kop van de Brink”.

Inhoud

Bij besluit van 19 december 2012 heeft de gemeenteraad van Deventer het bestemmingsplan Binnenstad vastgesteld. In een tussenuitspraak d.d. 24 december 2013 en een einduitspraak d.d. 21 mei 2014 heeft de Raad van State een aantal plandelen ter plaatse van de Kop van de Brink vernietigd en de gemeenteraad opgedragen binnen 26 weken een nieuw besluit te nemen.

Het ontwerpbestemmingsplan Binnenstad, herziening Kop van de Brink heeft tot doel om uitvoering te geven aan deze uitspraken. In dit ontwerpbestemmingsplan is de kantoorfunctie geschrapt van de percelen Brink 13 en 91. Voor het perceel Brink 88 is de kantoorfunctie alleen nog toegestaan op de begane grond. Tevens is de regeling voor de telling van uitbreiding van horecabedrijven voor het gebied Kop van de Brink gelijkgetrokken met de regeling die nu geldt voor de Brink. De uitbreiding van een bestaand horecabedrijf op de bovenverdieping van een pand (verticaal) of uitbreiding van een bestaand horecabedrijf met een naastgelegen pand (horizontaal) wordt hierdoor tot een uitbreiding van het aantal horecabedrijven gerekend. Voor een uitgebreide uitleg wordt verwezen naar de toelichting op het bestemmingsplan.

Op 29 oktober 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen het herstellen van een typefout in een planregel en het schrappen van een planregel die niet op dit bestemmingsplan van toepassing is. Kortheidshalve wordt verwezen naar het raadsbesluit en de bijbehorende Reactienota zienswijzen.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op:

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81,

  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.

Reageren

Tot en met 29 december 2014 kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tijdig kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven