Logo Zoetermeer
Ontwerpbestemmingsplan Meerpolder, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 14 november 2014 gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan Meerpolder op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage ligt bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de Meerpolder, het overwegend agrarische gebied dat een bijzondere positie inneemt binnen de gemeente Zoetermeer. Het bestemmingsplangebied betreft het zuidelijke gedeelte van de Meerpolder. Het plangebied wordt begrensd door:

  • in het noorden: het gedeelte van de Meerpolder op het grondgebied van de gemeente Leidschendam-Voorburg;

  • in het oosten: de Zoetermeerse Plas en het recreatiegebied Noord Aa;

  • in het zuiden: de woonwijk Buytenwegh;

  • in het westen: het Buytenpark.

In het bestemmingsplan worden enkele kleinschalige ontwikkelingen mogelijk gemaakt. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn:

  • Meerpolder 1: aan de achterzijde is het bouwvlak verruimd ten behoeve van opslag met 1.182 m2. Daarnaast is het totale bedrijfsvloeroppervlak (bvo) uitgebreid met 150 m2 waardoor het bvo nu 1.600 m2 bedraagt. Op het perceel is een bestaande rijbak met een oppervlakte van 735 m2 opgenomen op de plankaart.

  • Meerpolder 3: de grens van het perceel aan de achterzijde is verruimd met 622 m2 ten behoeve van o.a. een bestaande paddock, een stapmolen en opslag.

  • Meerpolder 7: het bouwvlak is aangepast aan de kadastrale gegevens.

  • Meerpolder 10: de aanduiding ‘specifieke vorm van Wonen – agrarische nevenactiviteiten’ is toegevoegd, alsmede 200 m2 aan bijgebouwen.

  • Meerpolder 22: de vergroting van het agrarisch bouwvlak tot 2 hectare.

  • Meerpolder 31: het agrarisch bouwvlak is 301 m2 opgeschoven naar de kant van de dijk.

  • Broekwegkade 14/15: het agrarisch bouwvlak is in zijn geheel 13 m opgeschoven.

  • Aanvulling/wijziging van de regels, toelichting en plankaart ambtshalve op diverse onderdelen.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan Meerpolder naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079. De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. U dient voorafgaand aan uw bezoek aan de Omgevingsbalie digitaal een afspraak in te plannen op www.zoetermeer.nl.

Daarnaast vindt op woensdag 26 november 2014 van 18.30-20.00 uur een informatieavond plaats in de Raadzaal, Markt 10 te Zoetermeer.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/meerpolder_36043.html

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00037-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op

http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00037-0002

Naar boven