Gemeente Ede - Verkeersbesluit oplaadpalen elektrische voertuigen - Middelbeek in Ede en Madeliefje in Bennekom
Logo Ede
802840
College van Burgemeester en wethouders
Overwegingen ten aanzien van het besluit
De gemeente Ede en de regio Foodvalley hebben afspraken gemaakt met de provincie Gelderland over de verbetering van de luchtkwaliteit in de regio. Deze afspraken zijn vastgesteld in het RSL-programma: de regionale weerslag van maatregelen in het kader van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit. Elektrische auto's stoten geen/minder CO2, NO2 en fijnstof (PM10) uit dan auto's met een verbrandingsmotor en zijn daarmee minder schadelijk voor de gezondheid, het milieu en het klimaat. De landelijke overheid stimuleert elektrisch rijden. Steeds meer autoproducenten hebben één of meer elektrische voertuigen in hun assortiment. Het is daarom noodzakelijk dat er op openbare locaties mogelijkheden aanwezig zijn om deze elektrische voertuigen op te laden. De parkeerplaatsen bij de laadpalen mogen uitsluitend worden gebruikt door ladende elektrische voertuigen.
BESLUIT
Overeenkomstig bijgevoegde bijlagen de volgende verkeersmaatregelen in te stellen:
- de plaatsing van borden E4 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, voorzien van onderborden "uitsluitend voor opladen elektrische auto's", om parkeerplaatsen aan te wijzen bestemd voor het opladen van elektrische voertuigen op:
a. Ede: parkeerterrein Middelbeek;
b. Bennekom: parkeerterrein Madeliefje.
Ter inzage

Het besluit en de daarbij horende bijlagen liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu, Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Jacobs van de afdeling Beleid Infrastructuur & Milieu, (0318) 680 391.

Ede, 3 november 2014

Burgemeester en wethouders

Namens deze,

Harriette Campen

afdeling Beleid Infrastructuur & Milieu

Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Tegen dit besluit kan door een belanghebbende 6 weken na bekendmaking een bezwaarschrift worden ingediend bij het College van Burgemeester en wethouders van Ede, Postbus 9022, 6710 HK in Ede.
De indiener van het bezwaarschrift kan, tegen betaling, als onverwijlde spoed dat - gelet op betrokken belangen - vereist, tevens een voorlopige voorziening aanvragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem. Adres: Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Een afschrift van het bezwaarschrift moet u meesturen.
Naar boven