Logo Tynaarlo
Bestemmingsplan ‘Dennenoord’ gewijzigd vastgesteld, Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 26 augustus 2014 het bestemmingsplan ‘Dennenoord’ (NL.IMRO.1730.BPDennenoord-0401) gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan omvat het gehele terrein van Dennenoord en het tegenoverliggende terrein van het Noordersanatorium. In het bestemmingsplan wordt de bestaande situatie voor wat betreft de bebouwing en het gebruik van het terrein van een actuele regeling voorzien. Dit houdt bijvoorbeeld in dat niet meer dan het bestaande aantal woningen op het terrein is toegestaan, bestaande bouwmogelijkheden behouden zijn gebleven en het beschermd dorpsgezicht van een passende regeling is voorzien. In de bebouwingsbepalingen zijn verder duidelijke minimale en maximale afstanden en maten aangegeven. Ook is een heldere bijgebouwenregeling opgenomen en zijn beeldbepalende panden aangeduid. Nieuwe grootschalige planologische ontwikkelingen zijn in dit bestemmingsplan niet opgenomen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Bij de vaststelling van dit plan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen over het ontwerp naar voren gebracht. Deze zienswijzen hebben deels geleid tot wijziging van het plan. Ook zijn ambtshalve wijzigingen aangebracht. Zo is in de plantoelichting ter verduidelijking zowel de straatnaam als de karakteristieke namen van de gebouwen opgenomen. Evenals een aantal andere woningen hebben de woningen aan de E57, E59 en E60 hun woonfunctie behouden. Ook is het weiland in het bosgebied voorzien van een passende regeling. Dit zijn slechts een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een compleet overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit.

Kom het bestemmingsplan even inzien!

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 14 november 2014 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen in die periode (zonder afspraak) worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Zie hiervoor onze website www.tynaarlo.nl. Buiten deze openingstijden is inzage van het bestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk. Het vastgestelde bestemmingsplan (NL.IMRO.1730.BPDennenoord-0401) is digitaal in te zien op onze website en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift tegen het bestemmingsplan indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500EA Den Haag), wanneer u:

  • Belanghebbende bent die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • Belanghebbende bent die niet eerder een zienswijze heeft ingediend en redelijkerwijs kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • Belanghebbende bent en er sprake is van een wijziging die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u – als onverwijlde spoed dit vereist – de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen een voorlopige voorziening te treffen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, team Fysiek Beleid, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven