Logo Raalte
Bestemmingsplan Schoolbosweg 14 (gewijzigd) vastgesteld, Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 30 oktober 2014 het ‘Bestemmingsplan Buitengebied Raalte, partiële herziening nr. 2, Schoolbosweg 14’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden behorende bij de locatie Schoolbosweg 14 te Heino en vloeit voort uit de Rood voor Rood regeling. Er worden landschapsontsierende gebouwen gesloopt op de locatie Schoolbosweg 14. De twee compensatiewoningen zijn voorzien binnen het voormalig agrarisch bouwperceel aan de Schoolbosweg 14. Het perceel krijgt de woonbestemming.

De gemeenteraad heeft besloten het plan ten opzichte van het ontwerp te wijzigen. Er wordt namelijk een overstromingsrisicoparagraaf opgenomen in de toelichting van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 13 november 2014 tot en met 25 december 2014 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De link

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20130003-0002 is te vinden op www.raalte.nl.

Gedurende voornoemde termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • iedere belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven