Logo Heeze-Leende
Ontwerpbestemmingsplan ‘De Poortmannen 2015’, Heeze-Leende

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Poortmannen 2015’ voor zienswijzen ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Poortmannen 2015’ is een herziening van het bestemmingsplan ‘De Poortmannen’.

Op 19 september 2011 is het bestemmingsplan 'De Poortmannen' vastgesteld. Tegen het vaststellingsbesluit zijn enkele beroepen ingesteld. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in de uitspraak van 27 februari 2013 één van de ingestelde beroepen gegrond verklaard. Op grond van deze uitspraak moet het bestemmingsplan 'De Poortmannen' op onderdelen worden aangepast. Daarnaast is de gemeente bij de uitgifte van de bedrijfsgronden tegen een aantal zaken aangelopen die de gemeente graag veranderd wil zien in het bestemmingsplan. De aanpassingen ten opzichte van het geldende bestemmingsplan ‘De Poortmannen’ staan beschreven in hoofdstuk 3 (pagina 15 en 16) van de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan ‘De Poortmannen 2015’. Het betreft zowel aanpassingen die nodig zijn om te voldoen aan de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, als aanpassingen die nodig zijn om de uitgeefbaarheid van het nog niet gerealiseerde bedrijventerrein te bevorderen en aanpassingen die de leesbaarheid van het plan verbeteren.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Poortmannen 2015’, met de daarbij behorende stukken, ligt met ingang van 13 november 2014 tot en met 24 december 2014 ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten gericht worden aan de raad van Heeze-Leende, Postbus 10.000, 5590 GA te Heeze. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft. Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid om uw zienswijze mondeling kenbaar te maken wordt u verzocht een dergelijk verzoek uiterlijk 14 dagen voor het einde van de ter inzage legging in te dienen. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met de heer R. Klaver (040-2241541). U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Naar boven