Logo Bernheze
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Centrum Heesch, reparatie 't Dorp 49-59’, Bernheeze

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat in de gemeenteraadsvergadering van 30 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Centrum Heesch, reparatie 't Dorp 49-59’ is vastgesteld.

Het besluit volgt op de tussenuitspraak van 10 september 2014 (nr. 201311542/1/R3) van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 31 oktober 2013 van het genoemde bestemmingsplan. Daarbij heeft de Raad van State besloten dat bij de voorbereiding van het nieuwe besluit de afdeling 3.4 van de Awb niet hoeft te worden toegepast.

Wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan

Naar aanleiding van de tussenuitspraak is binnen de bestemming ‘Centrum – 1’ de functie voor een zonne- en schoonheidsstudio a 125 m² bruto vloeroppervlak mogelijk gemaakt. Het nu vastgestelde bestemmingsplan, waarbij rekening is gehouden met de overwegingen in de uitspraak, vormt een reparatie van het planologisch kader zoals vastgelegd in het op 31 oktober 2013 vastgestelde bestemmingsplan ‘Centrum Heesch, reparatie ’t Dorp 49-59’.

Inzage: Het bestemmingsplan (inclusie overige relevante stukken) ligt met ingang van 12 november 2014 gedurende zes weken op afspraak ter inzage in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch en is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1721.BPtDorp49tm59-vg02).

Beroepsmogelijkheid Belanghebbenden kunnen tegen de bij het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 31 oktober 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Centrum Heesch, reparatie 't Dorp 49-59’ hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde afdeling.

Inwerkingtreding: Het vaststellingsbesluit en daarmee het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Naar boven