Logo Korendijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘6 seniorenappartementen Dorpsstraat 43-45 te Zuid-Beijerland’ en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder, Korendijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Korendijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om op de gronden gelegen aan de Dorpsstraat 43-45 in Zuid-Beijerland een woongebouw met 6 seniorenappartementen te realiseren. De huidige locatie betreft een bedrijfslocatie met een woonhuis en een timmerwerkplaats.

Hogere waarden

Het ontwerpbestemmingsplan maakt geluidgevoelige bestemmingen in de vorm van wonen mogelijk. De geluidsbelasting op die bestemming voldoet niet aan de waarden zoals die zijn voorgeschreven in de Wet geluidhinder. Het gaat daarbij om wegverkeerslawaai van de Dorpsstraat op de nieuwe appartementen in Zuid-Beijerland. Onder voorwaarden is een hogere geluidsbelasting mogelijk. Hiertoe dient het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan “6 seniorenappartementen Dorpsstraat 43-45 te Zuid-Beijerland“ als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0588.BPBGA13hp0715-ON01, bestaande uit een toelichting met de daarbij behorende stukken, regels en een verbeelding (plankaart) inclusief het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder liggen met ingang van 10 november 2014 tot en met 21 december 2014 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, Voorstraat 31 in Piershil. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Een link naar deze website en het plan is te vinden op de gemeentelijk website www.korendijk.nl. onder de rubriek Visie en beleid en de sub rubriek Bestemmingsplannen in procedure.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden is in te zien op onze website www.korendijk.nl.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Korendijk, Postbus 3708, 3265 ZG Piershil, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan

“6 seniorenappartementen Dorpsstraat 43-45 te Zuid-Beijerland”.

Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken met Paulette van der Eijk van de afdeling Dienstverlening. Zij is op maandag en donderdag bereikbaar op telefoonnummer 0186-697726.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Korendijk, Postbus 3708, 3265 ZG Piershil, onder vermelding zienswijze vaststelling hogere grenswaarden bouwplan Dorpsstraat 43-45 te Zuid-Beijerland.

Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken met Paulette van der Eijk van de afdeling Dienstverlening. Zij is op maandag en donderdag bereikbaar op telefoonnummer 0186-697726.

Piershil, 7 november 2014

Naar boven