Logo Woudrichem
Vaststelling bestemmingsplan ‘Giessen-Rijswijk – Nachtegaal 2014’, Woudrichem

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Giessen-Rijswijk – Nachtegaal 2014’met IMRO-code NL.IMRO.0874.GSRWBP201402-VSG1 heeft vastgesteld.

De watergang direct langs de percelen aan de Nachtegaal in Rijswijk is in het kader van het “Waterplan gemeente Woudrichem”gedempt. De bestemming van de gronden wordt gewijzigd van “Water” naar “Groen”.

De gronden gelegen tussen de woonpercelen Nachtegaal 2 tot en met 10 in Rijswijk en de gedempte watergang zullen betrokken worden bij de woonpercelen Nachtegaal 2 tot en met 10. Gelet daarop wordt de bestemming van de gronden gewijzigd van “Groen” naar “Wonen” en wordt het bouwvlak van de woningen vergroot.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met ingang van 7 november 2014, gedurende zes weken, voor een ieder ter inzage. U kunt de stukken inzien bij de gemeente Woudrichem bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem (http://www.woudrichem.nl) en RO-online ((http//:www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0874.GSRWBP201402-VSG1).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven