Tervisielegging ontwerp bestemmingsplan “Bosserhofsveld” Maasbracht / Maasgouw
Logo Maasgouw
Wat zijn de plannen?
Het doel van het bestemmingsplan “Bosserhofsveld” is om maximaal 48 woningen mogelijk te maken. Er worden 22 bouwkavels verkocht door de gemeente. Hier mogen vrijstaande woningen op gerealiseerd worden. Verder worden er 26 projectmatige koopwoningen gerealiseerd door de ontwikkelcombinatie Meulen – Janssen de Jong. Dit mogen vrijstaande-, vrijstaande geschakelde-, geschakelde, twee-aan-een gebouwde- en/of patio woningen zijn.
 
Met dit bestemmingsplan wordt het plangebied voorzien van een planologische regeling, waarmee dit doel kan worden bereikt. Naast het bestemmingsplan is een notitie beeldkwaliteit opgesteld. De notitie verdeelt de stedenbouwkundige structuur van de afronding van Bosserhofsveld in twee karakteristieke gebieden:
1. Dorpsrand, voor de 22 bouwkavels en het;
2. Overloopgebied, voor de 26 projectmatige koopwoningen.
 
Voor welk gebied is dit?
Bosserhofsveld ligt ten zuiden van de Oranjelaan in Maasbracht en zorgt voor een nieuwe afronding van de zuidrand van de kern. Het plangebied van het bestemmingsplan wordt begrensd door:
 
  • 1.
    de bestaande woningen aan de Oranjelaan
  • 2.
    het verlengde van de Bosserhofslaan
  • 3.
    de gemeentegrens met de gemeente Echt-Susteren en
  • 4.
    de Echterstraat
     
Wat ligt ter inzage?
Het ontwerp bestemmingsplan “Bosserhofsveld” met de hierbij behorende stukken ligt ter inzage. Het ontwerp bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.
 
Ook ligt de Notitie beeldkwaliteit Bosserhofsveld ter inzage. Deze notitie voorziet in het welstandskader en vervangt, na vaststelling door de gemeenteraad, voor het plangebied Bosserhofsveld de Welstandsnota. Deze notitie biedt daarmee het kader voor het ontwerpen van de woningen.
 
Wanneer ligt dit ter inzage?
Het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 6 november 2014 tot en met woensdag 17 december 2014 (dus gedurende zes weken) ter inzage.
 
Waar is dit raadpleegbaar?
  • 1.
    Het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en de Notitie beeldkwaliteit is raadpleegbaar in de informatieruimte van het publiekscentrum in Maasbracht, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, behalve tijdens de avondopenstelling).
  • 2.
    Het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en de Notitie beeldkwaliteit wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.
  • 3.
    Verder kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien. De Notitie beeldkwaliteit is via deze weg ook raadpleegbaar.
  • 4.
    Verder wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het ontwerp bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en de Notitie beeldkwaliteit op het gemeentehuis langs elektronische weg te raadplegen.
 
Hoe kan ik een zienswijze indienen?
Gedurende de voormelde termijn van tervisielegging kan iedereen een zienswijze indienen en wel op de volgende manieren:
  • 1.
    schriftelijk bij de Gemeenteraad, Postbus 7000, 6050 AA Maasbracht;
  • 2.
    mondeling tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (Publiekscentrum, Markt 36, Maasbracht), behalve tijdens de avondopenstelling. U kunt hiervoor een afspraak maken bij Miriam Hendrix of, bij afwezigheid, bij een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475 – 85 25 00).
 
Crisis- en herstelwet is van toepassing
Het ontwerp-bestemmingsplan Bosserhofsveld betreft tevens een project dat valt onder de Crisis en herstelwet omdat er sprake is van toevoeging van meer dan 11 woningen. In dit plan gaat het om 48 woningen. De Crisis- en herstelwet versnelt de besluitvormingsprocedure wanneer belanghebbenden beroep instellen tegen het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze beroepsprocedure is nu nog niet aan de orde.
 
 
 
Naar boven