Bestemmingsplan ‘Notaris d’ Aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug (2014)' vastgesteld
Logo Bodegraven-Reeuwijk
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 15 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Notaris d’ Aumerielaan 19-31, Reeuwijk-Brug (2014)', gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld omdat er wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter visie heeft gelegen.
De wijzigingen hebben onder andere betrekking op het vervallen van de mogelijkheid om appartementen/gestapelde woningen te realiseren en het opnemen van de voorwaarde dat er sprake dient te zijn van een geleding van de gevel van hoofdgebouwen van maximaal 10 meter. Alle wijzigingen zijn opgenomen in de Nota van Wijzigingen.
Plangebied
Het plangebied heeft betrekking op de herontwikkeling van een aantal percelen aan de Notaris d’ Aumerielaan in de bebouwde kom van Reeuwijk-Brug aan de Reeuwijkse Plassen ten zuiden van café-restaurant ’t Wapen van Reeuwijk.
Bestemmingsplan ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 6 november 2014, gedurende de beroepstermijn, voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:
  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;
  • digitaal als pdf bestand, inclusief de bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl onder de rubriek Wonen, leven en werken > Plannen en projecten > Reeuwijk-Brug > Projecten;
  • op papier (inclusief de onderliggende stukken) en digitaal tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum (KCC) aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).
Deze kennisgeving is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1901.dAumerielaan19eo-BP80. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl.
Beroep
Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 7 november 2014. De beroepstermijn loopt tot en met donderdag 18 december 2014. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door:
  • -
    belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;
  • -
    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;
  • -
    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Naar boven