Vaststelling bestemmingsplan ‘Campus Plaza’
Logo Wageningen
Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 27 oktober 2014 het bestemmingsplan “Campus Plaza” gewijzigd heeft vastgesteld en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen heeft genomen.
 
Begrenzingen
Het plangebied Campus Plaza omvat een perceel aan de Bronland (ongenummerd) op de campus van Wageningen UR. Het plangebied wordt aan de noord- en oostzijde omsloten door het terrein van Wageningen UR. De Bornsesteeg vormt de westelijke begrenzing van het plangebied. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de sportvelden van sportpark De Bongerd.
 
Inhoud bestemmingsplan
Het bestemmingsplan maakt de realisatie van studenteneenheden, een commerciële plint en een kinderdagverblijf mogelijk .
 
Wijzigingen in het bestemmingsplan
Bij de vaststelling van het plan zijn er wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen staan in de Nota ambtshalve aanpassingen, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:
  • 1.
    in artikel 1 (begrippen) van de regels is een begripsomschrijving van Phd’er (ook wel Phd-kandidaat) toegevoegd
  • 2.
    in artikel 1 (begrippen) van de regels is een begripsomschrijving van student toegevoegd
  • 3.
    in artikel 3.1, sub c (bestemmingsomschrijving) van de regels is toegevoegd dat de wooneenheden naast studenten ook ten behoeve van phd’ers zijn.
 
Ter inzage
Het bestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van donderdag 6 november 2014 gedurende 6 weken ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 12:30 uur. ’s Middags kan het plan op afspraak worden ingezien.
 
Website
Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl; wonen, milieu en verkeer; bouwen en wonen; bestemmingsplannen). Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0289.0035campusplaza-VSG1.
 
Beroep
Tot en met woensdag 17 december 2014 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door:
  • 1.
    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht;
  • 2.
    belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen hebben ingebracht;
  • 3.
    overige belanghebbenden, voor zover het de wijziging in het bestemmingsplan betreft, die zich niet met de wijziging kunnen verenigen.
 
Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
 
Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.
 
Crisis- en herstelwet
Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift de beroepsgronden moeten aangeven. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd.
 
 
Meer informatie
Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure, het plan of het besluit geen exploitatieplan vast te stellen kunt u contact opnemen met loket Ruimte (0317 – 492 400).
 
Naar boven