Bestemmingsplan 'Uitvaartcentrum Noordzijde 59, Bodegraven' vastgesteld
Logo Bodegraven-Reeuwijk
(Nieuwe inzage- en beroepstermijn)
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 15 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Uitvaartcentrum Noordzijde 59, Bodegraven’ heeft vastgesteld.
Plangebied
Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de Noordzijde 59 in Bodegraven, direct ten westen van de entree van begraafplaats Vredehof. Het bestemmingsplan maakt de bouw en het gebruik van een uitvaartcentrum mogelijk. In het gebouw worden enkele rouwappartementen gerealiseerd waar nabestaanden persoonlijk afscheid kunnen nemen van de overledene. Beperkt condoleancebezoek is ook mogelijk. Er wordt geen crematorium mogelijk gemaakt.
Bestemmingsplan ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 6 november 2014, gedurende de beroepstermijn (t/m donderdag 18 december 2014) voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:
  • *
    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;
  • *
    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl onder de rubriek Wonen, leven en werken > Plannen en projecten > Bodegraven > Bestemmingsplannen in ontwikkeling;
  • *
    op papier en digitaal tijdens openingsuren in het Klantcontactcentrum (KCC) aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).
Deze kennisgeving is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1901.Noordzijde59-BP80. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl.
Beroep
Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 7 november 2014. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Naar boven