Besluit van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn betreffende het verwijderen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan de Havixhorst, ter hoogte van nummer 9 te Alphen aan den Rijn.
Logo Alphen aan den Rijn
Overwegingen:
Tegen het besluit tot toekenning van de gehandicaptenparkeerplaats aan de Havixhorst 9 is een bezwaarschrift ingediend. Daarom hebben wij dit besluit heroverwogen. Tijdens deze heroverweging is gebleken dat aanvrager een parkeergelegenheid op eigen terrein heeft, aanvrager heeft namelijk een carport. Volgens het door het college op 14 januari 2014 vastgestelde beleid gehandicaptenparkeerplaatsen heeft een aanvrager slechts recht op een individuele gehandicaptenparkeerplaats als hij/zij onder andere geen eigen parkeergelegenheid heeft. Hiermee voldoet de aanvraag niet aan het gemeentelijke beleid.
Op grond van voorstaande wordt het besluit van 20 maart 2014 ingetrokken en de gehandicaptenparkeerplaats verwijderd.
Er heeft conform artikel 24 van het BABW, overleg plaatsgevonden met de district chef politie Haaglanden. Deze stemt in met dit besluit.
BESLUIT
Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,
  • op grond van artikel 15 Wegenverkeerswet 1994;
  • gelet op voorgaande overwegingen en tevens gelet op het bepaalde in artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer juncto artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994;
  • daartoe op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 gemachtigd.
Besluiten tot:
Het verwijderen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan de Havixhorst, ter hoogte van nummer 9 te Alphen aan den Rijn.
Alphen aan den Rijn, 8 oktober 2014,
namens burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,
Teamleider Beleid & Regie
Dit besluit zal zowel aan de aanvrager als door publicatie bekend worden gemaakt. Tevens zal dit besluit ter inzage worden gelegd. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit volgens artikel 7:1 en 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de openbare bekendmaking van dit besluit, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij, burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA te Alphen aan den Rijn. Indiening van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit. Hiertoe kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de President van de Arrondissementsrechtbank, Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag.
Naar boven