Logo Katwijk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Gemeentewerf, Beeldkwaliteitsplan Gemeentewerf Rijnsburg en besluit tot vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder, Katwijk

Het op 30 oktober 2014 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Gemeentewerf van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpRBGgemeentewerf-va01, het ongewijzigd vastgestelde Beeldkwaliteitsplan en het besluit vaststelling hogere grenswaarde, liggen met ingang van 7 november 2014 tot en met 18 december 2014 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft het perceel van de voormalige gemeentewerf Rijnsburg.

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt aan de noordzijde begrensd door het Oegstgeesterkanaal aan de oostzijde door de percelen Korte Voorhouterweg 14 t/m 24, aan de zuidzijde door Noordwijkerweg 10 en Korte Voorhouterweg 10B en aan de westzijde door de Noordwijkerweg.

Het bestemmingsplan Gemeentewerf is opgesteld om de bouw van een appartementengebouw mogelijk te maken op het terrein van de voormalige gemeentewerf Rijnsburg. De belangrijkste aanleiding voor het maken van een nieuw bestemmingsplan voor de Gemeentewerf is dat het bouwplan zodanig is gewijzigd dat dit niet binnen de uitwerkingsregels past van het bestemmingsplan De Horn.

Voor deze ontwikkeling is ook een Beeldkwaliteitsplan gemaakt als aanvulling op de Welstandsnota.

In het plangebied ligt geluidgevoelige bebouwing. Omdat geluid reducerende maatregelen niet mogelijk zijn of onvoldoende geluidsreductie opleveren is het noodzakelijk om hogere grenswaarden voor de in dat plangebied geprojecteerde woningen vast te stellen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld met inachtneming van de wijzigingen zoals omschreven in het raadsvoorstel en den “Nota zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Gemeentewerf”. De volgende wijzigingen zijn onder andere aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

  • Er wordt een dubbelbestemming “Leiding – Hoogspanningsverbinding” opgenomen en ten behoeve hiervan een tekstuele aanpassing n de regels.

  • Tekstuele wijzigingen in de toelichting naar aanleiding van zienswijzen met betrekking tot de verkeerssituatie.

  • Het maximaal aantal woningen wordt in de verbeelding gewijzigd van 36 naar 34.

  • De maximale hoogte wordt gewijzigd van 18 meter naar gedeeltelijk 16 meter en gedeeltelijk 14 meter.

Ter inzage

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpRBGgemeentewerf-va01

Het bestemmingsplan, besluit hogere grenswaarde en Beeldkwaliteitsplan zijn ook te raadplegen via www.katwijk.nl onder bekendmakingen en vervolgens bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan, besluit hogere grenswaarde en Beeldkwaliteitsplan liggen ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Beroep

Tegen het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarde kan gedurende 8 november tot 19 december beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan Gemeentewerf of het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde Wet Geluidhinder bij de raad kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde Wet Geluidhinder bij de raad kenbaar hebben gemaakt.

  • Tegen de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Tegen het Beeldkwaliteitsplan Gemeentewerf kan geen beroep ingesteld worden.

Digitaal indienen is ook mogelijk

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven