Logo Edam-Volendam
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Lingerzijde-Doelenstraat’, Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 30 oktober 2014 het bestemmingsplan “Lingerzijde-Doelenstraat”, overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0385.bpLzijdeDoelenstr-vg01 met bijbehorende bestanden, gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn nader toegelicht in de nota van wijzigingen zoals opgenomen in bijlage 17 van de toelichting van het bestemmingsplan.

Plangebied

Het plangebied ligt in het centrum van Edam. Het plangebied bestaat uit twee afzonderlijke gebieden, te weten de panden aan de Lingerzijde met nrs. 33 t/m 45 en de achtergelegen tuin plus Lingerzijde 36 en aan de westzijde van de Doelenstraat betreft het een perceel dat hiervoor in gebruik was als volkstuin en waar ten behoeve van onder andere dit project een parkeervoorziening wordt gerealiseerd. Dit gebied ligt achter de woningen aan de Schepenmakersdijk. De toegang tot deze parkeervoorziening vindt plaats via de Doelenstraat. Het plangebied sluit naadloos aan op het plangebied van het voorontwerp-bestemmingsplan “Beschermd Stadsgezicht Edam 2013”.

Doel

Het bestemmingsplan voorziet in een actuele regeling voor het wettelijk beschermde stadsgezicht van Edam. Het bestemmingsplan is een gedetailleerd bestemmingsplan en maakt de herontwikkeling van de voormalige HHNK kantoorpanden naar wonen mogelijk, alsmede de realisering van een openbare parkeervoorziening. De hoofddoelstelling is het kunnen beschikken over een adequate planologische regeling, waarin het meest recente ruimtelijke beleid in een juridisch bindende vorm is neergelegd.

Inzien

Het raadsvoorstel en -besluit en het vastgestelde bestemmingsplan “Lingerzijde-Doelenstraat” met de daarop betrekking hebben stukken liggen met ingang van 7 november 2014 ter inzage bij het loket van de afdeling VROM, Mgr. C. Veermanlaan 1f in Volendam, tijdens de openingsuren van 9.00 – 12.30 uur. Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien (tel.: 0299 – 398398).

Digitaal raadplegen vanaf vrijdag 7 november 2014

Het raadsvoorstel en -besluit en het bestemmingsplan zijn digitaal in te zien via de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl, klik op het tabblad Inwoner → Actueel → Bekendmakingen → Bestemmingsplannen → Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Lingerzijde-Doelenstraat”. U kunt deze ook rechtstreeks inzien via de landelijke voorziening:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.bpLzijdeDoelenstr-vg01

Beroep

Ingevolge art. 6:8, lid 4 Awb kan met ingang van de dag na die van de terinzagelegging, te weten 8 november 2014, gedurende een termijn van 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroep kan worden ingediend door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Rechtzoekende burgers kunnen ook digitaal beroep instellen bij de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

NB: Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing is.

Edam-Volendam, 6 november 2014

Naar boven