Logo Sluis
Gewijzigde vaststelling (ex artt. 6:18 en 6:19 Awb) van het op 24 oktober 2013 vastgestelde bestemmingsplan Kustwerk Nieuwvliet, Sluis

Op 24 oktober 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Kustwerk Nieuwvliet gewijzigd vastgesteld. Het plan Kustwerk Nieuwvliet bevat de juridisch planlogische regeling voor de beoogde herontwikkeling van de bestaande campings De Pannenschuur, camping Hof ter Willegen, pension Hof ter Wilgen en De Boshoeve.

Tegen het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tijdens de lopende beroepsprocedure is gebleken dat door het plan aan te scherpen, te verduidelijken en enige flexibiliteit aan het plan toe te voegen voor de concrete uitvoering, enerzijds een beter plan kan worden gerealiseerd en anderzijds tegemoet kan worden gekomen aan de wensen van de appellanten. Door de maatregelen kan bijvoorbeeld van concrete profielen, waterhuishoudkundige maatregelen en inrichtingsonderdelen worden afgeweken, zonder dat de structuur van de planopzet wordt aangetast.

De gemeenteraad heeft op basis van de artikelen 6:18 en 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht bij besluit van 23 oktober 2014 het bestemmingsplan Kustwerk Nieuwvliet gewijzigd. De wijziging houdt in onder meer in dat de regels van het bestemmingsplan 'Kustwerk Nieuwvliet’ zodanig zijn aangepast dat burgemeester en wethouders ondergeschikte aanpassingen kunnen toestaan ten opzichte van de Notitie kwaliteitsdoelstellingen, een duurzame ontsluiting van de Zeekraalstraat voor hulp- en andere diensten wordt gewaarborgd en de hoofdentree van het plangebied nader wordt gespecificeerd op de verbeelding.

De plannen inzien

Het besluit van de gemeenteraad en het gewijzigde bestemmingsplan Kustwerk Nieuwvliet (met de daarop betrekking hebbende stukken) liggen met ingang van 7 november 2014 gedurende de beroepstermijn van zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De gewijzigde bestemmingsplannen (met de daarop betrekking hebbende stukken) zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl. Daarnaast kunnen de volledige gewijzigde bestemmingsplannen worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan heeft het identificatienummer NL.IMRO.1714.bpkustwerk12-VG02.

Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. den Haan van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed, tel. 0117 – 457 251.

Beroep

Met ingang van 7 november 2014 kan gedurende een termijn van zes weken (tot en met 18 december 2014) tegen het wijzigingsbesluit van de gemeenteraad bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door belanghebbenden een beroepschrift worden ingediend. Het beroepschrift is tijdig ingediend indien het voor het einde van de termijn is ontvangen. Tegen onderdelen van het bestemmingsplan die ongewijzigd zijn gebleven, kan geen beroep worden ingesteld.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Tegelijkertijd kan binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van de gemeenteraad wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen. Er wordt een griffierecht geheven.

Het reeds ingestelde beroep tegen het raadsbesluit van 23 oktober 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan Kustwerk Nieuwvliet wordt ingevolge artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht geacht mede gericht te zijn tegen het onderhavige wijzigingsbesluit. De Raad van State en de indieners van het beroepschrift van destijds zijn hieromtrent reeds geïnformeerd.

Oostburg, 5 november 2014

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS, A.M.M. Jetten, burgemeester

J. Dijkstra, gemeentesecretaris

Naar boven