Verkeersbesluit tot het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken
Logo Brummen
 
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en bij mandaatbesluit van 6 april 2011, van het college van burgemeester en wethouders zijn de Afdelingsmanager, Teameider en de Vakspecialist A van de afdeling Realisatie en Beheer bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Brummen.
Bij schrijven van 24 augustus 2014, kenmerk 14.007481, is door mw. J.M.J. Visser een verzoek ingediend tot het toewijzen en inrichten van een gehadicaptenparkeerplaats op kenteken aan de Hobbemastraat 7 te Eerbeek.
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;
Krachtens artikel 15 lid 2 van de Wegenverkeerswet 1994 moeten maatregelen op of aan de weg tot het aanbrengen van voorzieningen ter regeling van het verkeer geschieden krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken;
De aanvrager is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart type B;
Nabij de woning van de aanvrager is voldoende plaats voor het inrichten van een gehandicaptenparkeerplaats;
De gehandicaptenparkeerplaats geeft geen overmatige hinder aan omwonenden;
De aanvrager verlaat haar woning altijd via het pad aan de achterzijde van de woning (Gerard Doustraat).
Met het verkeersbesluit wordt beoogd.
  •  
  • -
    het beschermen van weggebruikers en passagiers;
  • -
    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;
  • -
    het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;
  • -
    het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade;
  • -
    het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.
Het is dan ook gewenst om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken te realiseren aan de achterzijde van de woning van Hobbemastraat 7, aan de Gerard Doustraat.
Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de korpschef van Politieregio Noord- en Oost-Gelderland, teambureau Brummen/Eerbeek
BESLUIT
Op grond van voorgaande overwegingen is de gemeente tot het besluit gekomen om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken te realiseren aan de achterzijde van de woning van Hobbemastraat 7, aan de Gerard Doustraat te Eerbeek. Exacte locatie volgens tekening (INT14.3604). Op deze locatie zal de rijbaan worden gemarkeerd en een verkeersbord type E6 van Bijlage 1 van het RVV 1990 worden geplaatst. Daaronder wordt een onderbord aangebracht waarop men kan zien dat het om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken gaat.
Brummen, 31 oktober 2014

Burgemeester en wethouders van Brummen

Namens dezen,

T. te Riet

Vakspecialist A (Procesbeheerder Wegen/Verkeer)

Bezwaar- of beroepsclausule
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan:
Burgemeester en wethouders gemeente Brummen
ovv Bezwaarschriften
Postbus 5
6970 AA BRUMMEN
Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:
  • a.
    naam en adres van de indiener;
  • b.
    de dagtekening;
  • c.
    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
  • d.
    de gronden van het bezwaar.
Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.
Naar boven