Logo Flevoland
Voorbereidingsbesluit Windenergie Flevoland

Gedeputeerde staten van Flevoland maken bekend dat provinciale staten bij besluit van 29 oktober 2014 hebben verklaard dat op grond van artikel 4.1 van de Wet ruimtelijke ordening een noodverordening wind wordt voorbereid.

Het voorbereidingsbesluit geldt voor het provinciaal grondgebied.

Het voorbereidingsbesluit heeft als doel te voorkomen dat er nieuwe windmolens worden gerealiseerd waarbij niet wordt voldaan aan het provinciaal beleid van opschalen en saneren, zoals dat is neergelegd in het Omgevingsplan Flevoland (inclusief aanpassingen) en de Beleidsregel windmolens 2008.

In het voorbereidingsbesluit is een verbodsbepaling opgenomen voor wijziging van bestaand gebruik van een windmolen. Tevens is een omgevingsvergunningenvereiste opgenomen voor werkzaamheden en werken die geen bouwwerk zijn. Normaal onderhoud van windmolens blijft mogelijk.

Dit voorbereidingsbesluit treedt op 31 oktober 2014 in werking. Het besluit ligt vanaf 30 oktober ter inzage in het provinciehuis te Lelystad en de gemeentehuizen te Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde.

Vanaf 30 oktober 2014 is het besluit tevens elektronisch te raadplegen op de internetsite van de provincie Flevoland: www.flevoland.nl, digitaal loket onder ‘inzien’.

Het is niet mogelijk een inspraakreactie te geven, bezwaar te maken of beroep in te stellen tegen dit besluit.

Naar boven