Logo Oosterhout
Vastgesteld bestemmingsplan de Contreie, herziening II (2014) en vastgesteld exploitatieplan de Contreie, Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied de Contreie een bestemmingsplan is vastgesteld. Voor het plangebied van dit bestemmingsplan, is naast het bestemmingsplan ook een exploitatieplan vastgesteld.

Bestemmingsplan bestemmingsplan de Contreie, herziening II (2014)

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 6 november 2014 (vanaf donderdag) gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage het door de gemeenteraad op 15 oktober 2014 genomen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bestemmingsplan de Contreie, herziening II (2014) (NL.IMRO.0826.BSPhz2decontreie-VA01), met de hierbij behorende stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen heeft betrekking op het gebied gelegen ten noorden van Markkanaal-Zuid, ten westen van de burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan en ten (hoofdzakelijk) ten zuiden van de Vrachelsestraat. De herziening is nodig om in te spelen op de gewijzigde marktsituatie, waarbij de aanpassingen mogelijkheden bieden voor toekomstige woningbouwontwikkelingen. Verder wordt onder andere in de herziening de aanscherping van het stedenbouwkundig plan geregeld.

Exploitatieplan de Contreie

Tevens ligt ingevolge artikel 6.12, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening het vastgestelde exploitatieplan de Contreie, met de hierbij behorende stukken, ter inzage. Dit exploitatieplan heeft betrekking op het gehele gebied van het bestemmingsplan bestemmingsplan de Contreie, herziening II (2014). Het voorziet in de actualisatie van het kostenverhaal, gezien het feit dat het woningbouwprogramma gewijzigd is, waardoor de te verhalen kosten ook anders verdeeld worden.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een wijziging aangebracht in dit bestemmingsplan en geen wijzigingen aangebracht in dit exploitatieplan ten opzichte van de ontwerpen van deze plannen, zoals deze eerder ter inzage hebben gelegen. Deze wijziging houdt in dat het aan het Vrachelsplein te realiseren appartementencomplex 2 meter verder in oostelijke richting van de woningen aan de IJzertijd is gesitueerd.

Terinzageligging

De door de gemeenteraad genomen besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en tot vaststelling van het exploitatieplan, liggen, met bijbehorende stukken, met ingang van 6 november 2014 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Tevens kunnen alle stukken ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de dag na ter inzage legging van de stukken (vanaf vrijdag 7 november 2014) kan gedurende 6 weken (dus tot uiterlijk 18 december 2014) beroep worden ingesteld tegen het gewijzigde besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en/of tegen de ongewijzigde vaststelling van dit exploitatieplan, door:

  • een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan resp. het ontwerpexploitatieplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmings- resp. het exploitatieplan zijn aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

De besluiten tot vaststelling van dit bestemmingsplan en van het exploitatieplan treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en/of het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Oosterhout, 5 november 2014

Naar boven