Logo Eijsden-Margraten
Vaststelling bestemmingsplan ‘Mheer 2014’, Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Eijsden-Margraten op 14 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Mheer 2014’ (planidentificatienummer NL.IMRO.1903.BPKOM06010-VGO1) gewijzigd heeft vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn ambtshalve wijzigingen aangebracht. Voor een overzicht van de ambtshalve wijzigingen wordt verwezen naar de ‘nota ambtshalve wijzigingen Mheer 2014 ’ die onderdeel uitmaakt van de terinzage liggende stukken.

Het bestemmingsplan ‘Mheer 2014’ is gemaakt ten behoeve van de actualisatie van het vigerende bestemmingsplan ‘Kern Mheer’. Het bestemmingsplan omvat de juridisch planologische regeling voor de kern Mheer.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 6 november 2014 tot en met woensdag 17 december 2014 ter inzage in het gemeentehuis, Amerikaplein 1 te Margraten. Voor inzage in het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer (043) 45 88 488. Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens te raadplegen op de website www.eijsden-margraten.nl en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1903.BPKOM06010-VG01

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft, kan beroep worden ingesteld door degene die hierdoor belanghebbende is geworden. Het indienen van een beroep schorst de werking van het besluit niet. Daartoe kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorzieningen worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het indienen van een beroep en een verzoek, zoals hiervoor genoemd, is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – tevens een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend. In deze situatie wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Eijsden-Margraten, 5 november 2014

Naar boven