Logo Boekel
Vaststelling bestemmingsplan Centrum-Oost, Boekel

De gemeenteraad van Boekel heeft in de vergadering van 9 oktober 2014 besloten om het bestemmingsplan “Centrum-Oost” vast te stellen.

Beschrijving

Het betreffende bestemmingsplan voorziet in de bouw van 49 woningen op de locatie, omsloten door de Julianastraat/Kerkstraat, Bernhardstraat, Parkweg en Boterbloem in Boekel. De detailhandelsvestiging zal daarmee, op termijn, verdwijnen.

Met initiatiefnemer is een exploitatie- en planschadeovereenkomst gesloten waardoor het kostenverhaal anderszins verzekerd is en er geen exploitatieplan behoeft te worden vastgesteld.

Inzage

Conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat het bestemmingsplan ‘Centrum-Oost’ met bijhorende planstukken vanaf 6 novenber 2014 gedurende 6 weken ter inzage ligt bij de Centrale balie op het gemeentehuis van Boekel tijdens kantooruren. Gedurende deze termijn zijn de planstukken ook raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. (IDN-code NL.IMRO.0755.BPBOEKcentrumoost.VA01).

Beroep instellen

Belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest (tijdig) zienswijzen bij het college naar voren te brengen, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het beroep schort de werking van het vaststellingsbesluit niet op. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij degene die beroep instelt een verzoek om een voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Het bestemmingsplan treedt in dat geval niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Boekel, 5 november 2014

Burgemeester en wethouders van Boekel

Naar boven