Logo Leidschendam-Voorburg
Gemeentelijke coördinatieregeling bestemmingsplan, omgevingsvergunning en hogere grenswaarden geluidhinder Rustoord, Leidschendam-Voorburg

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft op 1 oktober 2013 besloten toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie Rustoord. Vanwege die coördinatie worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig voor beroep ter inzage gelegd.

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 16 september 2014 het bestemmingsplan Rustoord gewijzigd heeft vastgesteld.

1. Bestemmingsplan Rustoord

Plangebied

Het plangebied is gelegen tussen de Raadhuisstraat aan de noordwestzijde en de Vliet aan de zuidoostzijde. Aan de noordoostzijde grenst het plangebied aan park Vreugd en Rust. Dit park heeft een status als Rijksmonument. Tot slot grenst de locatie aan de zuidwestzijde aan de Sionsstraat.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Het bestemmingsplan Rustoord maakt het mogelijk om het woonzorgcentrum Rustoord te realiseren. Daarnaast maakt het bestemmingsplan het planologisch mogelijk om, na toepassing van de in het plan opgenomen wijzigingsbevoegdheid, een appartementengebouw te realiseren.

Inzien bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

2. Omgevingsvergunning Rustoord

Inhoud omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning voorziet in de bouw van een woonzorgcentrum, het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde (aanlegwerkzaamheden), het maken van een in-/uitrit, het vellen van een houtopstand en het in gebruik nemen brandveiligheid. De omgevingsvergunning maakt het mogelijk om het woonzorgcentrum te bouwen. Het aanvullende welstandadvies, naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen, maakt onderdeel uit van de omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning is op 28 oktober 2014 door burgemeester en Wethouders verleend.

3. Vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder Rustoord

Inhoud hogere grenswaarden

Het bestemmingsplan ‘Rustoord’ voorziet in de nieuwbouw van de volgende geluidgevoelige bestemmingen:

  • woonzorgvoorziening met 98 woon-slaap eenheden;

  • een appartementencomplex.

Het plangebied is gelegen binnen wettelijke geluidzones van rijksweg A12, de Westvlietweg, de Groene Zoom en de Parkweg. Daarom is overeenkomstig de Wet geluidhinder akoestisch onderzoek uitgevoerd.

Uit het onderzoek is gebleken dat op een deel van de gevels van de woonzorgvoorziening en het appartementencomplex de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. De gevelbelasting bedraagt maximaal 53 dB vanwege de A12 en maximaal 51 dB vanwege de Westvlietweg. Verder wijst het onderzoek uit dat er geen doelmatige geluidmaatregelen aan de bron of in het overdrachtsgebied mogelijk zijn waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarde kan worden gereduceerd. Het vaststellen van hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk. Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten, om met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, voor bovenbedoelde bestemmingen hogere grenswaarden vast te stellen.

Inzien besluit omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarden

Het besluit omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

  • Op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

  • Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 10, Leidschendam) en bij Werkplein Corbulo (Prins Bernhardlaan 183) in Voorburg.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 7 november 2014 tot en met donderdag 18 december 2014.

Beroep instellen

Het besluit is gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeente hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het besluit bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten:

  • a. Uw naam en adres;

  • b. De dagtekening;

  • c. Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d. De redenen waarom u zich niet met het besluit kan verenigen.

U kunt uw beroepschrift onder vermelding van ‘Coördinatiebesluit Rustoord, gemeente Leidschendam-Voorburg’ richten aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State,

Postbus 20019,

2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met:

  • de heer D. van Berlo, voor het onderdeel bestemmingsplan;

  • de heer M. Varkevisser, voor het onderdeel omgevingsvergunning;

  • de heer M. le Cointre, voor het onderdeel hogere grenswaarden, en

  • de heer A. Kampschuur, projectleider, voor algemene vragen.

De genoemde personen zijn bereikbaar op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 5 november 2014

Naar boven