Logo Bloemendaal
Bestemmingsplan ‘Overveen 2013’ opnieuw vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Bloemendaal op 23 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Overveen 2013’ opnieuw heeft vastgesteld.

Het besluit volgt uit de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 9 juli 2014 met nummer 201307809/1/R1 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 27 juni 2013.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is artikel 46 van de Wet op de Raad van State en afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • Het corrigeren van een verkeerde aanduiding voor de bestaande kwekerij op perceel Ter Hoffsteedeweg 1;

  • Het positief bestemmen van enkele bijgebouwen op de woonbestemming van de portierswoning Ter Hoffsteedeweg 1b;

  • Het uitbreiden van de bestemming ‘wonen’ buiten het bouwvlak en het toevoegen van een kantooraanduiding op perceel Ter Hoffsteedeweg 4;

Een correctie van de bestaande maatvoering en een aanpassing van de bestemming ‘wonen’ buiten het bouwvlak aan de westzijde van perceel Militairenweg 21;

Ter visie legging bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen van 31 oktober t/m 11 december 2014 ter visie. Via www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u bovengenoemde stukken raadplegen.

Wilt u het bestemmingsplan en het raadsbesluit liever op papier inzien? Dan kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 tot 12.30 uur terecht op de volgende locatie:

  • Op de locatie Brouwerskolk aan de Brouwerskolkweg 2 te Overveen.

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 27 juni 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Overveen 2013’ hoeven dat niet opnieuw te doen, voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie over het instellen van beroep kunt u vinden op www.raadvanstate.nl.

Overveen, 31 oktober 2014

De burgemeester voornoemd, R.Th.M. Nederveen

Naar boven